| Sült zsemlegombóc receptKöretek Hozzávalók: Hozzávalók: (1 személyre) 1-1,5 db zsemle 1 db tojás késhegynyi õrölt feketebors kávéskanálnyi apróra vágott petrezselyemlevél só ízlés szerint kb. 0,5-1 dl tej olaj vagy zsír a sütéshez Elkészítés: A zsemléket mokkacukor kockányi darabokra vágjuk, tálba tesszük. Beleütjük a tojást, hozzáadjuk a borsot és petrezselyemzöldet. Elkeverjük, majd fokozatosan annyi tejet adunk hozzá, hogy a zsemle átnedvesedjen, de ne ázzon el. Ízlés szerint sózzuk. Felhevített bõ olajba evõkanállal halmokat rakunk, megforgatva piros-barnára sütjük. Papírra szedve lecsepegtetjük. Vadhúsokból készült és egyéb pörkölekhez igen jó körítés. Kis mennyiségben készítve, mogyorógyi gombóckákban sütve egyes levesekhez (pl. becsináltak) betétként is igen jó. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |