Tutireceptek.hu fejléc

Sült zsemlegombóc recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
Hozzávalók:
(1 személyre)
1-1,5 db zsemle
1 db tojás
késhegynyi õrölt feketebors
kávéskanálnyi apróra vágott petrezselyemlevél

ízlés szerint kb. 0,5-1 dl tej
olaj vagy zsír a sütéshez

Elkészítés:
A zsemléket mokkacukor kockányi darabokra vágjuk, tálba tesszük. Beleütjük a tojást, hozzáadjuk a borsot és petrezselyemzöldet. Elkeverjük, majd fokozatosan annyi tejet adunk hozzá, hogy a zsemle átnedvesedjen, de ne ázzon el. Ízlés szerint sózzuk.
Felhevített bõ olajba evõkanállal halmokat rakunk, megforgatva piros-barnára sütjük.
Papírra szedve lecsepegtetjük.
Vadhúsokból készült és egyéb pörkölekhez igen jó körítés.
Kis mennyiségben készítve, mogyorógyi gombóckákban sütve egyes levesekhez (pl. becsináltak) betétként is igen jó.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Juhtúrós zsemlegombóc » Zsemlegombóc parasztosan » Sonkás zsemlegomboc » Zsemlegombóc vadashoz
» Zsemlegombóc » Zsemlegombóc 2 » Zsemlegombóc 3 » Zsemlegombóc 1.
» Szalonnás zsemlegombóc » Galuska (nokedli, nokli) » Mángoldos krumplis köret » Andland Sajtgolyói
» Egyszerű tejszínes krumpli » Fűszeres krumpli » Sajtos burgonyafasírt » Birsalam kompót


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.