Tutireceptek.hu fejléc

Csirke paprikás mártással recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1,5 kg-os csirke
1-1 fel kockázott piros, sárga és zöld színű paprika
6 gerezd fokhagyma
fél dl olaj
1 dl csirkehúsleves (leveskockából)
2 evőkanál citromlé
1 kávéskanál citromfű
őrölt bors


Elkészítés:
A paprikát, a fokhagymát, a citromfüvet, a borsot és kevés sót simára turmixolunk. A csirkét sóval, borssal meghintjük, és sütőben vagy grillen pirosra sütjük. Amikor a külseje kész, a combokat és a mellet levágjuk, és még egyszer grillezzük. A fel forrósított olajban a paprikaszószt kevergetve meg pároljuk, majd hozzá adjuk a levest és a citromlét. Fel forraljuk, bele tesszük a húst, és 5-10 percig főzzük, hogy a szósz íze jól át járja a húst. Végül a húst tálra tesszük, a szósszal meg locsoljuk, és párolt rizzsel kínáljuk.


A receptet beküldte: madar6@freemail.hu


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tandorias csirkesaláta » Gombás csirkemáj almával » Csirkés-olivás táska » Padlizsános-lecsós csirke
» Csirke toledói módra » Borsos csirkecomb » Sókéregben sült csirke » Pokoli csirkesült
» Tejszínes csirke és tojás » Csirkepörkölt » Kelkáposztás csirkemell » Csirkemáj másként
» Egyszerű csirkemell » Fetával töltött csirkemell » Narancsos csirkemáj » Csirkemellfilé sonkában


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.