Tutireceptek.hu fejléc

Ropogós csülök Ancsi módra recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 db szép nagy nyers csülök
füstölt szalonna
fokhagyma
vöröshagyma
só,bors
sültek füszerkeverék
2 dl sör
zsír

Elkészítés:
a nyers csülköket alaposan megpucolom, sőt én még meg is borotválom.
A legvastagabb résznél a csonttal párhuzamosan bevágom. Alaposan megtűzdelem foghagymával, füstölt szalonnával, só, bors, füszerkeverékkel, az egészet beborítom karikára vágott hagymával.
25 dkg zsírra ráültetem őket, kb 2 dl húslével /leveskockából is jó/ felöntöm, fólia alatt addig puhítom /min . 2 óra, / amig elkezd a csontról leválni a hús.
Fóliát leveszem, bőrét a húsig bevagdosom szép kockákra, és nagy lángon, folyamatosan sörrel locsolgatva tüzpirosra sütöm.

Tanácsok:
ha azt szeretném, hogy gyorsabban elkészüljön, jó füszeres vizben előfőzöm, kb . 1 órát és ugy teszem sütőbe, de érdemes a hosszabb módszert alkalmazni, úgy finomabb.
Remekül illik hozzá a tepsis rozmaringos krumpli köretnek.

Elkészítési idő: 200 perc
Kalóriatartalom: sok kcal

A receptet beküldte: H.Ancsi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kedvenc szelet Ági módra » Baconos hús arany módra » Húsleves Rolanita módra » Jérce jóasszony módra
» Csülökegytál » Tofu molnárné módra » Pulykamell Lucifer módra » Marha Sztroganoff módra
» Tepsis rakott csülök » Sörben párolt csülök » Tarhonyás csülök » Töltött tök Nóci módra
» Almás süti Icus módra » Almás ropogós 2. » Citromos kocka Emyke módra » Borjújava dubarry-módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.