Tutireceptek.hu fejléc

Rozsos karottaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
25 dkg karotta (kisméretû sárgarépa), 1 tojás, 2 evõkanál rozspehely, 2 húsleveskocka, 2 evõkanál olaj, 1 evõkanál korpás liszt, 1 teáskanál majoránna, kevés só és törött fekete bors.

Elkészítés:
A megtisztított sárgarépát karikákra vágom. A felforrósított olajon megpirítom, majd ráöntök 8 dl vizet. Beleteszem a húsleveskockákat, és a majoránnával meg a borssal fûszerezve felforralom. 10 percig fõzöm. Közben elkészítem a rozsos galuskát: a tojást habosra verem, belekeverem a korpás lisztet és a rozspelyhet, majd megsózom. A keveréket 10 percig pihentetem, ezután egy mokkáskanállal beleszaggatom a forrásban lévõ levesbe. Öt percnyi fõzés után lehúzom a lángról és máris tálalom.


A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rozsos Zsömle » Könnyű, puha rozsos kenyér » Rozsos kenyér » Rozsos cipóm lenmaggal
» Rozsos egyszerű kenyér » Köményes-rozsos kenyér » Gépi Magos rozsos kenyér » Finom zöldbab leves
» Zöldborsó leves » Diétás leves » Dettuska tárkonyos levese » Fokhagyma krémleves 2.
» Csokis kukorica leves » Tejszínes gombaleves » Angol borsóleves » Almás csirkeleves


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.