Tutireceptek.hu fejléc

Rozsos karottaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
25 dkg karotta (kisméretû sárgarépa), 1 tojás, 2 evõkanál rozspehely, 2 húsleveskocka, 2 evõkanál olaj, 1 evõkanál korpás liszt, 1 teáskanál majoránna, kevés só és törött fekete bors.

Elkészítés:
A megtisztított sárgarépát karikákra vágom. A felforrósított olajon megpirítom, majd ráöntök 8 dl vizet. Beleteszem a húsleveskockákat, és a majoránnával meg a borssal fûszerezve felforralom. 10 percig fõzöm. Közben elkészítem a rozsos galuskát: a tojást habosra verem, belekeverem a korpás lisztet és a rozspelyhet, majd megsózom. A keveréket 10 percig pihentetem, ezután egy mokkáskanállal beleszaggatom a forrásban lévõ levesbe. Öt percnyi fõzés után lehúzom a lángról és máris tálalom.


A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Könnyű, puha rozsos kenyér » Köményes-rozsos kenyér » Rozsos cipóm lenmaggal » Rozsos kenyér
» Rozsos egyszerű kenyér » Rozsos Zsömle » Gépi Magos rozsos kenyér » Zöldborsó leves
» Gombóc leves » Savanyú veseleves » Csokis kukorica leves » Suhantott leves
» Jégbe hűtött almaleves » Karalábéleves » Tejszínes gombaleves » Csirkecsontleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.