Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos bolyhocska recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
a tésztához:20 dkg finomliszt,
6 dkg reszelt sajt,
1 tojássárgája,
1 mokkáskanál só,
1-2 evőkanál tejföl,
a tészta megkenéséhez:1 tojásfehérje,
a tepsi kikenéséhez:vaj,
a krémhez:7 dkg margarin,
5 dkg reszelt sajt,
1,5 dl tejföl,só.
az oldalára:5 dkg reszelt sajt.

Elkészítés:
A tésztáhozvalókat összegyúrjuk,és hűtőszekrényben fél órán át pihentetjük.Ezután belisztezett deszkán késfok-kb.2 mm vastagságúra nyújtjuk,majd a legkisebb (2,5 centis)pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.Felvert tojásfehérjével megkenjük,kivajazott tepsibe rakosgatjuk,és előmelegített sütőben,közepes lánggal megsütjük.Miután 2-3 perc alatt elkészül,nem szabad otthagyni,mert fontos,hogy szép világos maradjon.Amíg a kis korongok kihűlnek,krémet készítünk.Ehhez a puha margarint a többi hozzávalóval jól kikeverjük,és 2-2 pogácsát összeragasztunk vele.Végül oldalukat,ahol a krém látszik,reszelt sajtba forgatjuk.A krémhez margarin helyett részben vagy egészben natúr sajtkrémet is használhatunk.

Elkészítési idő: 80 perc

A receptet beküldte: PIROS35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos rakott pulykamell » Spenótos sajtos tészta » Sajtos csiga Ági módra » Sajtos-tallér
» Sajtos - sonkás salátatál » Sajtos csülökmetélt » Rangooni sajtos rizs » Sajtos grissini
» Sajtos tejfölös tarja » Sajtos csirketócsni » Sajtos roló » Sajtos rakott karfiol 2
» Finom sajtos » Szalalkális sajtos rúd » Sajtos rántott csirkemell » Valentin sajtos falatok


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.