Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos póréhagyma recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
3 szép szál póréhagyma fehér része, a bundázáshoz 2-3 evõkanál liszt, 3 tojást, 8-10 dkg zsemlemorzsa, 10 dkg reszelt keménysajt, 1 mokkáskanál só és 1 mokkáskanál törött fekete bors, olaj a sütéshez.

Elkészítés:
A tojásokat habosra keverjük a sóval és a borssal. A póréhagyma fehér részét megmossuk és 3 cm-es darabokra vágjuk. Lisztben megforgatjuk, majd az ízesített tojásba mártjuk, és a reszelt sajtban meghempergetjük. Ezután ismét a tojásba mártjuk, végül a zsemlemorzsában megforgatva, bõ, forró olajban szép aranysárgára sütjük. (Ha így bundázzuk, a sajt biztosan nem ég és nem is olvad meg.) A felesleges olajat lecsöpögtetve meleg tálra rakjuk, és tetszés szerinti burgonyakörettel, valamint salátával tálaljuk.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Francia póréhagymaleves » Sajtos borkorcsolya » Spenótos-sajtos batyu » Krémsajtos eperparfé
» Sajtos répasaláta » Sajtos-sonkás hústekercs » Medvehagymás-sajtos kalács » Joghurtos sajtos lepény
» Fincsi sajtos rúd » Sajtos rakott zsemle » Leveles tésztás sajtos » Feta-sajtos rakott krumpli
» Sajtos-juhtúrós muffin » Sajtos rakott kenyér » Tejfölös-sajtos kelbimbó » Sajtos nyúlcomb


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.