Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos rakott hús, ahogy a család szereti! ( 4 fő részére) recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
2 egész csirkemell (vagy 1 egész pulykamell)
30 dkg Trapista sajt
25 dkg szeletelt Bacon szalonna
3 egész tojás
1 csipet só
15-20 dkg liszt
(1 ek. vaj vagy margarin)

Elkészítés:
A csirkemellet nagyon vékony szeletekre vágjun.
A sajtot felszeleteljük vagy lereszeljük (tetszés szerint)
A tojásokat felütjük és habosra keverjük, megsózzuk.

A Bacon szeleteklet előkészítjük kéz alá!

Egy hőálló tálat (igény szerint kivajazunk, de nem muszáj)kibélelünk a Bacon szalonnával (oldalt+alul), betakarjuk egy kevés sajttal. A husikat megforgatjuk lisztbe, tojásba és ráhelyezzük a sajtra. Ezt ismét sajttal fedjük és addig ismételjük, amíg tart a hozzávalókból! A legtetejét pedig Baconnal fedjük be! A rakottast lefóliázva 20 percig párolom, a fóliát levéve rózsaszínre sütöm

Tanácsok:
A húst nem kell meg sózni, mert a szalonna elég fűszeres.
Nem kell alá zsírt vagy olajat sem önteni, mert a szalonna ad neki annyi szaftot, amennyit igényel. Én azért vékonyan kikentem az alját vajjal, biztos ami biztos!

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: dus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos snidlinges kenyér » Tojások sajtos tésztában » Gombás rakott csirke » Sajtos huziga kenyér
» Római rakottas » Tégy ahogy a kedved engedi » Burgonyás sajtos fasírt » Pikáns, sajtos fánk
» Pudingos rakottas » Sajtos túrótorta » Húsos rakott tészta » Rakott tészta egyszerűen
» Finom sajtosrúd » Sajtos tesztasalata » Sajtos burgonyafasírt » Almás rakottas


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.