Tutireceptek.hu fejléc

Savanyú tojásleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2 kanál olaj,
2 csapott evőkanál liszt,
pirospaprika,
só,
1babérlevél
ecet,
személyenként 1 tojás,
2 kanál tejföl.

Elkészítés:
Az olajból és a lisztből világos rántást készítünk. Megszórjuk pirospaprikával, felengedjük 2 liter vízzel.
Sóval, babérlevéllel, egy evőkanál ecettel ízesítjük.
Ha jól felfőtt, személyenként 1 tojást ütünk bele. A tojással 5 percig főzzük.
Közben a tejfölt néhány kanál meleg levessel simára keverjük, majd a levesbe öntjük, tovább nem főzzük.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Édes-savanyú sertéscsíkok » Savanyú csirkezúza » Céklás savanyú káposzta » Hordós savanyúság másképp
» Dobálós savanyúság » Gombás savanyu tokány » Savanyú leves velővel » Tarja savanyúkáposztával
» Tojásleves » Edes-savanyu pulykamell » Csípős savanyú leves » Kovászos savanyú káposzta
» Savanyú káposztás apróhús » Teszt savanyúság. » Savanyú göngyölt hús » Édes-savanyú burgonya


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.