Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Savanyúkáposztával töltött alma recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
10 dkg sertés karaj
5 dkg savanyú káposzta
4 nagy alma
4 szem borókabogyó
negyed teáskanál pirospaprika
1 pohár tejföl
2,5 dl sör

Elkészítés:
A húst és a savanyú káposztát apróra vágjuk. Az almát megmossuk, megtisztítjuk, kalapját levágjuk, magházát kiemeljük, és még kissé kivájjuk.
Elkészítés: A borókabogyót szétnyomjuk, összekeverjük a hússal, káposztával, a pirospaprikával, a tejföllel, és beletöltjük az almákba. A töltelékre 1-1 teáskanál tejfölt öntünk, és rátesszük az almák kalapkáját. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A sört egy tűzálló tálba öntjük, beleültetjük az almákat, lefedjük a tálat, és kb. 35 percig sütjük. A sütési idő letelte után kivesszük az almákat, a visszamaradt levet elkeverjük a maradék tejföllel, ha kell, kissé besűrítjük. Az almákat a szósszal tálaljuk.


A receptet beküldte: ostkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött tok » Töltött ostya II. » Bolognai töltött cukkini » Töltött tök tökölőknek
» Töltött őszibarack » Töltött fasírttekercs » Töltött karfiol » Hortobágyi töltöttpaprika
» Töltött Gomba » Batániai töltött paprika » Gombás töltött káposzta » Töltött libanyak
» Töltött palacsintafelfújt » Túróval töltött sült alma » Töltött dagadó » Illatos töltött csirke


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.