Tutireceptek.hu fejléc

Sóburokban sült pisztráng recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
2 személyre

2 konyhakész pisztráng
só és frissen őrölt fekete bors
2 citrom
1 csupor friss kakukkfű
1 kiló nagy szemű tengeri só

Elkészítés:
Először bekapcsolom a sütőt 200 C-ra (gázsütőn ez a 6-os fokozat).
Aztán kiveszem a hűtőből a pisztrángokat és megmosom és papírtörölközővel megtörölgetem őket. A halakat megsózom belül és szórok rájuk frissen őrölt fekete borsot is. Utána mindkettőt megtömködöm sok-sok friss kakukkfűvel, annyival, hogy szinte kidagad a halból. Gyorsan felszeletelem még az alaposan megmosott citromokat is, és a szeleteket is beletuszakolom a halakba.
Beleszórok annyi sót egy tepsibe, hogy az 2 centi vastagon álljon benne, aztán ráteszem a kakukkfűvel és citromszeletekkel megtömködött pisztrángokat. Utána ráöntök még sót, hogy elfedje a halakat és meg is spriccelem ezt a záróréteget kis vízzel, hogy jó kis sókéreggé süljön majd össze. Mehet is az egész a sütőbe úgy fél órára.
Ha letelt a hal félórája, akkor kiveszem a sütőből és egy fémkanállal, rácsapok néhányat a sókéregre: előbukkannak a halak. Lesöprögetem róluk a rátapadt sószemeket és készen is vagyok a vacsorával.

Tanácsok:
Egyszerű,gyors,és finom.


A receptet beküldte: diagonalt


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fenyőmagos sült pisztráng » Pisztráng mandulával sütve » Mandulás pisztráng » Diétás pisztráng
» Alufóliában sült lazac » Hal finom bundában » Hagymán sült kacsamáj » Amurpaprikás
» Kaviáros palacsinta » Harcsa pecsenye » Tonhal sajttal és gombával » Fish and Chips
» Dorozsmai molnár ponty » Görög paradicsomos hal » Megyeri halfilé » Kapros zaftos süllő


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.