Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sonkás csirkemellfilé recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 csirkemellfilé,
4+2 evőkanál olaj
8 vékony szelet sonka
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
ízlés szerint só
őrölt bors
kevés szárított rozmaring
pirospaprika
3 szál közepes méretű sárgarépa
1 kis zeller
1 ek paradicsompüré
1,5 dl fehérbor
púpos ek apróra vágott zöldpetrezselyem

Elkészítés:
A csirkemellfiléket 4 evőkanál olajon ropogósra sütjük. Kivesszük, ízesítjük a rozmaringgal, sóval, borssal, paprikával. Minden filét 2 szelet sonkába göngyöljük. Apróra vágjuk a vöröshagymát,vékony csíkokra a sárgarépát, a zellert. A paradicsompürét jól összekeverjük a borral. A megmaradt olajhoz hozzá adunk még 2 evőkanállal, majd a forró olajban megpároljuk a hagymát, bele törjük a fokhagymát, hozzáadjuk a zöldségeket és rövid ideig pirítjuk. Utána ráöntjük a paradicsompürével elkevert bort, rárakjuk a húsokat, majd fedő alatt alacsony hőfokon 15 percig pároljuk. A húst tányérra szedjük, mellé a zöldségeket, rászórjuk a petrezselymet, forrón tálaljuk.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csőben sült sonkás karfiol » Isteni sültcsirkemellfilé » Sonkás kelt kalács » Diós almás sonkasaláta
» Sonkás karalábés tészta » Sajtos-sonkás pulykamell » Pikáns sonkasaláta » Leveles-sonkás finomság
» Sajtos - sonkás krokett » Sonkás krumpli » Sonkáspogácsa » Csirkehúsos sonkás tekercs
» Sonkás sajtos karfiol » Sonkás túrógombóc » Sonkás alagút 4 » Sonkás Tekercske


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.