Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sonkás-gombás rizibizi recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
2 ek olaj
40 dkg rizs
20 dkg csiperke
15 dkg főtt sonka
1 ek vaj
15 dkg borsó
2 ek ételízesítő
petrezselyem
fekete bors


Elkészítés:
Az ételízesítőt 1 liter forrásban lévő vízhez keverjük. A hagymát felkockázva olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a rizst, és rövid ideig együtt pároljuk.
A rizst a leves felével felöntjük, alacsony hőfokon, fedő alatt 15 percig pároljuk. Miután a leve elfőtt, a maradék levessel apránként felöntjük, többször megkeverjük.
A gombát felaprítjuk. A sonkát csíkokra vágjuk. Serpenyőben felhevített vajon a gombát megpirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük, végül hozzáadjuk a sonkát.
A gombát, sonkát és borsót a rizsbe forgatjuk, 5 perc alatt készre pároljuk. A végén petrezselymet aprítunk bele.

Kalóriatartalom: 530 kcal

A receptet beküldte: tűzijáték


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás-gombás karaj » Sonkás-gombás omlett » Csirkemell rizibizivel » Sonkás-gombás Tortilla
» Sonkás-gombás tészta » Sertéshúsos rizibizi » Sonkás-gombás rétes » Sonkás-gombás batyu
» Pikáns csirkemáj » Almás-szalonnás pecsenye » Szegfűszeges csirkemell » Kapros-tejszínes csirke
» Savanyú sertésszeletek » Mézes libapecsenye » Hamis tortilla csirkével » Csirke kuglóf


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.