Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Erdélyi flekken öntettel recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1,5 kg sertéskaraj (vagy tarja,lapocka), 2-3 nagyobb fej vöröshagyma, kb. 5 cl száraz fehérbor só, fűszerpaprika. A páchoz: 3-4 gerezd fokhagyma, őrölt bors,só,olaj.

Elkészítés:
Először pácot készítünk: az olajat elkeverjük az összetört fokhagymával,a sóval, és a borssal. A húst 1 cm vastag szeletekre vágjuk,a vastagabb részeket kissé megveregetjük majd a szeletek mindkét oldalát bekenjük a páccal. bekenjük az olajos páccal. A bepácolt szeleteket megrakjuk hagymaszeletekkel, fehérbort öntünk alá és rá, majd 3-4 órára hűtőbe tesszük. Sütés előtt a hagymaszeleteket leszedjük, a húsokat beolajozott forró rostélyra helyezve kisütjük.
Fokhagyma mártással és kovászolt parasztkenyérrel kínáljuk.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdélyi húsgombóc leves » Erdélyi baglyos leves » Muffin vaníliaöntettel » Erdélyi vargabéles
» Erdélyi túrós palacsinta » Erdélyi zakuszka » Erdélyi töltött káposzta » Erdélyi csirke raguleves
» Erdélyi főtt túrós tekercs » Kókuszos madártej öntettel » Tészta tejfeles öntettel » Almatorta zamatos öntettel
» Erdélyi tárkonyos tokány » Palacsinta rumos öntettel » Erdélyi Piskóta » Erdélyi Raffaello szelet


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.