Tutireceptek.hu fejléc

Isztriai sertéskaraj recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 kg karaj,
2 dkg fokhagyma,
3 dkg só,
10 szem egész bors,
10 babérlevél.

Elkészítés:
A karajokat kicsontozzuk és a sóval, durvára tört borssal, finomra vágott fokhagymával és babérlevéllel bedörzsöljük, majd 10-15 napig száradni hagyjuk.
Utána gyengén megfüstöljük és csak 3 hónap múlva fogyasztjuk.
Hosszabb tárolása úgy történhet, hogy a füstölt karajt szeleteljük, kevés olajban megsütjük, egy edénybe rétegezzük a szeleteket és az edényt felöntjük a sütőzsiradékkal.


A receptet beküldte: CILUSKA

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Majoránnás sertéskaraj » Sajtos sertéskaraj Update1 » Bőrös sertéskaraj sütve. » Sertéskaraj pásztor módra
» Sonkás-zsályás sertéskaraj » Sertéskaraj Erdészné módra » Sertéskaraj gazdagon.... » Sertéskaraj parasztosan
» Göngyölt sertéskaraj » Birsalmás sertéskaraj » Avasi sertéskaraj. » Sárgabarackos sertéskaraj
» Sertéskaraj Havanna módra » Temesvári sertéskaraj... » Sertéskaraj brokkolival » Isztriai baromfinyárs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.