Tutireceptek.hu fejléc

Sonkás vitamintál recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
20dk sovány füstölt sonka
1 fej saláta
15dk póré- vagy újhagyma
10dk paradicsom
30dk zöldpaprika
15dk uborka
1 citrom
fél dl száraz fehérbor
fél dl salátaolaj
1 csokor petrezselyem
1 teáskanál mustár

őrölt fehér bors.

Elkészítés:
A hagymát és az uborkát karikákra, a paradicsomot cikkekre, a paprikát vékony szeletekre vágjuk. A sonkát vékony csíkokra szeleteljük, a petrezselymet leveleire csipkedjük.Az így előkészített zöldséget óvatosan összekeverjük. A megmosott salátát leveleire szedjük és kibélelünk vele egy salátástálat. Az összekevert zöldséget a salátalevelekre halmozzuk és hűtőbe rakjuk. Ezután a mustárhoz keverjük az olajat, majd a citromlevet és a fehérbort. Sózzuk, borsozzuk és külön edénybe tálaljuk, melyből ki- ki a saját ízlésének megfelelő mennyíséget keveri a salátájához.


A receptet beküldte: TyBoR


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krémsajtos-sonkás burgonya » Sonkás kocka 2 » Sonkás kalács » Sonkás tepsis karfiol
» Sonkás-gombás batyu » Sonkás szendvics 3. » Tavaszi sonkasaláta » Sonkás-hagymás szelet
» Sonkás diós penne » Sonkás papucs » Zöldfűszeres sonkás tészta » Sonkás zöldbab
» Füstölt sonkás kanapé » Tojásos, sonkás saláta » Sonkás tojáslepény 1. » Ananászos-sonkás lencsetál


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.