| Sörös hagymaleves cipóban tálalva receptLevesek Hozzávalók: 5 közepes méretű vöröshagyma kb. 1,3 l alaplé 1 dl barna sör 1 ek mustár 10 dkg vaj 2 babérlevél 3 borókabogyó 2 ek liszt 10 dkg reszelt sajt só Elkészítés: A hagymákat félbevágjuk, majd szeletekre. Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, beletesszük a hagymát, a babérlevelet, borókabogyót. Kevés sóval szórjuk meg, borsot pedig bővebben teszünk rá. Addig pároljuk, amíg félig puha nem lesz a hagyma. A mustárt és a barna sört összekeverjük, és hozzáöntjük a hagymához. Összepároljuk a hagymával, majd rászórjuk a lisztet, és ezzel kissé összepirítjuk. A melegen tartott alaplevet hozzáöntjük a hagymához, és lassú tűzön addig főzzük, amíg a hagyma teljesen meg nem puhul, de azért még szálas marad, nem olvad szét a levesben. Míg a leves fő, a cipók tetejét levágjuk, belsejüket kivájjuk, és sütőben ropogósra pirítjuk őket. Mikor megpirultak, egy-egy gerezd fokhagymával bedörzsöljük a belsejüket. Mielőtt levennénk a levest a tűzről, reszelt sajtot olvasztunk bele, összekeverjük és cipókban tálaljuk, tetejüket még egy kis reszelt sajttal szórjuk meg. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |