| Spaghetti alla’arrabiata receptTésztafélék Hozzávalók: • 500 g spagetti • 7-8 paradicsom • 5 gerezd fokhagyma • 2 friss csili • olívaolaj • só • nagy csokor petrezselyem • reszelt parmezán Elkészítés: A mártáshoz húzzuk le a paradicsomok héját. Ennek a legegyszerűbb módja, ha az aljukon egy X alakú metszést készítünk, majd forró vízbe mártjuk őket kb. 3 másodpercre. Amint kivesszük a forró vízből, a paradicsom héja elkezd felpöndörödni. A meghámozott paradicsomokat kockázzuk fel. A fokhagymát és csilit vágjuk fel apróra, és kevés olajon futtassuk meg. Ezután mehet rá a paradicsom és a só, majd addig kell főzni, amíg kicsit besűrűsödik. A kifőtt tésztát forgassuk bele a mártásba, majd a tányéron szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel, és már lehet is enni. A reszelt parmezán, ahogyan az olasz vendéglőkben, kis tálkában kerüljön az asztalra, így mindenki kedve szerint adagolhatja. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |