Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Spenótos csirkemell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
fokhagyma krém
2-3 fokhagymagerezd
1 cs. fagyasztott vagy friss spenót (kb. 40 dkg)
2 nagyobb csirkemell
2 db natúr krémsajt (tömlős)
2 dl tejszín
keményítő
sajt

Elkészítés:
A csikremellet felszeletelem. Ez ízlés dolga, én lapos nagy szeleteket szoktam belőle készíteni, de lehet csíkokra is vágni. Fokhagyma krémmel bekenem, só nem kell, mert a krém maga is sós. Állni hagyom míg a szószt elkészítem.

Szósz: a fagyaszott spenótot felolvasztom, ha friss akkor megfonnyaszotm kicsit olajon a sóskához hasonlóan. 2-3 gerezd fokhagymát belenyomok (lehet kevesebb is, de én imádom a fokhagymát), beleteszem a két tömlős krémsajtot, és a tejszínt. Az egészet összeforrallom. Az hogy mennyire sűrű, függ a spenóttól, a tejszíntől is! Szükség szerint keményítővel, és nem liszttel sűrítem. (Kb. 1 púpos evőkanál keményítőt kell elkeverni hideg vízben, csomómentesen.)
Ha mindez kész, akkor a husikat tepsibe teszem, nyakon öntöm a szósszal,fólia rá, és irány a sütő.
Mikor a csirke puha, akkor reszelt sajt a tetejére (Anikó sovány sajt), megpirul és kész is! ízlés szerinti körettel tálaljuk.


A receptet beküldte: Judita79


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spenótos rizs » Fincsi csirkemell » Húsos-spenótos burek » Gombás csirkemellfilé
» Cukkinis csirkemell 2. » Hagymás-túrós csirkemell » Sajtos csirkemell gombával » Édes csirkemell
» Édes-savanyú csirkemell » Kókuszos csirkemellcsíkok » Rakott csirkemell » Mandarinos csirkemell
» Tejszínes csirkemellfilé » Kelkáposztás csirkemell » Töltött csirkemelltekercs » Tejszínes csirkemell ragu


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.