Tutireceptek.hu fejléc

Spenótos csirkemell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
fokhagyma krém
2-3 fokhagymagerezd
1 cs. fagyasztott vagy friss spenót (kb. 40 dkg)
2 nagyobb csirkemell
2 db natúr krémsajt (tömlős)
2 dl tejszín
keményítő
sajt

Elkészítés:
A csikremellet felszeletelem. Ez ízlés dolga, én lapos nagy szeleteket szoktam belőle készíteni, de lehet csíkokra is vágni. Fokhagyma krémmel bekenem, só nem kell, mert a krém maga is sós. Állni hagyom míg a szószt elkészítem.

Szósz: a fagyaszott spenótot felolvasztom, ha friss akkor megfonnyaszotm kicsit olajon a sóskához hasonlóan. 2-3 gerezd fokhagymát belenyomok (lehet kevesebb is, de én imádom a fokhagymát), beleteszem a két tömlős krémsajtot, és a tejszínt. Az egészet összeforrallom. Az hogy mennyire sűrű, függ a spenóttól, a tejszíntől is! Szükség szerint keményítővel, és nem liszttel sűrítem. (Kb. 1 púpos evőkanál keményítőt kell elkeverni hideg vízben, csomómentesen.)
Ha mindez kész, akkor a husikat tepsibe teszem, nyakon öntöm a szósszal,fólia rá, és irány a sütő.
Mikor a csirke puha, akkor reszelt sajt a tetejére (Anikó sovány sajt), megpirul és kész is! ízlés szerinti körettel tálaljuk.


A receptet beküldte: Judita79


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemelles tésztasaláta » Csirkemell Mérő módra » Mexikói csirkemell » Gombás csirkemell
» Csirkemell á la Stik » Spenótos sajtos metélt » Csirkemell-"torta" » Sajtos csirkemell filé
» Almás-tejszínes csirkemell » Túrós -spenótos burek » Extra sajtos csirkemell » Sonkás-spenótos fusilli
» Spenotos, juhturos pie » Spenótos rizs » Rakott csirkemell almával » Mozzarellás csirkemell


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.