Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Spenótos galuska, sajtos mártással recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
-liszt
-tojás
-só
-spenót (mirelit)
-20 dkg angolszalonna
-10 dkg natúr sajtkrém
-2 dl tejszín
-vaj

Elkészítés:
Lisztből, tojásból és vízből kemény galuskatésztát keverünk. Hozzá annyi spenótot, hogy szép zöld legyen a massza. majd forró, sós vízben kifőzzük. Leszűrjük és vajban megforgatjuk.
Lis olajon az apróra felkockázott angolszalonnát hírtelen megpirítjuk és felengedjük kis vízzel, s így puhára pároljuk. Bele a ,,rúd sajtkrémat", meg a tejszínt és csomómentesen elkeverjük.
Ezzel locsoljuk meg a galuskát.

Tanácsok:
Ha friss a spenótünk akkor felhasználás előtt kis zsiradékon, sóval, megdinszteljük.

Elkészítési idő: 440 perc
Kalóriatartalom: 40 kcal

A receptet beküldte: Venes


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos kenyérleves » Parajgaluska » Sajtos pizza » Sajtos kelbimbó
» Ropogós sajtos lapok » Retro sajtos tallér » Sajtos rántott csirkemell » Sajtos karfiol sonkával
» Spenótos-tonhalas spagetti » Sós-sajtos pálma » Füstöltsajtos croissant » Spenótos pulykafasírt
» Köményes/sajtos sós » Gyors Sajtos rudacskák » Rizsgombóc kapormártással » Sajtos snidlinges kenyér


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.