Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Spenótos galuska, sajtos mártással recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
-liszt
-tojás
-só
-spenót (mirelit)
-20 dkg angolszalonna
-10 dkg natúr sajtkrém
-2 dl tejszín
-vaj

Elkészítés:
Lisztből, tojásból és vízből kemény galuskatésztát keverünk. Hozzá annyi spenótot, hogy szép zöld legyen a massza. majd forró, sós vízben kifőzzük. Leszűrjük és vajban megforgatjuk.
Lis olajon az apróra felkockázott angolszalonnát hírtelen megpirítjuk és felengedjük kis vízzel, s így puhára pároljuk. Bele a ,,rúd sajtkrémat", meg a tejszínt és csomómentesen elkeverjük.
Ezzel locsoljuk meg a galuskát.

Tanácsok:
Ha friss a spenótünk akkor felhasználás előtt kis zsiradékon, sóval, megdinszteljük.

Elkészítési idő: 440 perc
Kalóriatartalom: 40 kcal

A receptet beküldte: Venes


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Andi sajtos rúdja » Sajtos pulykamell rízzsel » Túrós sajtos tésztasaláta » Sajtos gombóc
» Sajtos rántott zöldpaprika » Sajtos pogácsa, kifli » Sajtos csirkemell torta » Sült sajtosgolyó
» Ropogós sajtos tallér » Sajtos krémes » Sajtos rakott kenyér » Sajtos burgonyatál
» Körtés-kéksajtos csirke » Spenótos- túrós lasagne » Sajtos rózsák » Sajtos-oregánós rúd


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.