Tutireceptek.hu fejléc

Stefánia vagdalt petrezselymes burgonyával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
6 kemény tojás
50 dkg sertéscomb
20 dkg fehér kenyér
2 tojás
zsemlemorzsa
1 evőkanál fűszerpaprika
1 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 teáskanál csipőspaprika
olaj

petrezselymes burgonya

Elkészítés:
6 tojást keményre főzünk.
Az olajban finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát pirítunk, majd a tűzről levéve elkeverjük benne a paprikát és a csípős paprikát.
A húst kétszer ledaráljuk, másodjára vele daráljuk a vízbe áztatott kicsavart kenyeret is. Hozzákeverjük a pirított fűszeres hagymát, a 2 tojást, sózzuk, majd a zsemlemorzsával kellő sűrűségűre gyúrjuk.
A sütőformát kivajazzuk, morzsával megszórjuk, és félig megtöltjük a húspéppel. Belehelyezzük a kemény tojásokat, majd a húsmassza másik felével lezárjuk a formát. 160 fokos sütőben átsütjük. Szeletelés előtt legalább 20 percig várjunk, így könnyebb vágni.
Köretként a petrezselymes főtt burgonya a legfinomabb mellé.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Petrezselymes sertésszelet » Vagdalt » Vagdalt hús tésztában » Gombás vagdalt
» Almás vagdalt » Petrezselymes fejessaláta » Mexikói vagdalt » Májvagdalt
» Halvagdalt » Busavagdalt » Stefánia pulyka » "Fázós" vagdalt hús
» Rakott karaj burgonyával » Különleges vagdalt » Stefánia vagdalt » Cukkini stefánia


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.