Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gombás vagdalt recept

Kategória:
 Zöldséges ételek
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
25 dkg laskagomba, 2 közepes nagyságú burgonya, 1 db tojás, 4 evõkanál zsemlemorzsa, 1 nagy fej vöröshagyma, 4 evõkanál olaj, fél dl tej, 1 teáskanál piros füszerpaprika, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 2 gerezd fokhagyma.

Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, és nyersen lereszeljük. Összekeverjük a tejjel, a tojással, a meghámozott és finomra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, a fûszerekkel, 2 evõkanál zsemlemorzsával, majd hozzáadjuk a megmosott, letisztított és nagyon apróra vágott gombát. Az egészet addig gyúrjuk, gyömöszöljük, amíg a folyadékot mind felveszi, és formázhatóra összeáll. Nedves kézzel 8 pogácsát alakítunk belõle, majd zsemlemorzsában megforgatva, kiolajozott tepsire tesszük. A tetejüket is bekenjük olajjal, és az elõmelegített, forró sütõben szép pirosra megsütjük mindkét oldalát. Bármilyen zöldség- vagy burgonyaköret illik hozzá.


A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes-gombás csőtészta » Gombás sertésragu » Gombás rizottó (Nők lapja) » Sonkás-gombás tészta
» Csirkés-gombás fussili » Sajtos-gombás rakott hús » Almás csirkevagdalt » Sajtos gombás csirkemell
» Rizses-gombás sült csirke » Gombás haltál » Gombás tengeri hal » Gombás marhahús finoman
» Gombás zakuszka » Gombás krumplipogácsa » Gombás-sajtos krumplitál » Tejszínes gombaszósz


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.