Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gombás vagdalt recept

Kategória:
 Zöldséges ételek
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
25 dkg laskagomba, 2 közepes nagyságú burgonya, 1 db tojás, 4 evõkanál zsemlemorzsa, 1 nagy fej vöröshagyma, 4 evõkanál olaj, fél dl tej, 1 teáskanál piros füszerpaprika, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 2 gerezd fokhagyma.

Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, és nyersen lereszeljük. Összekeverjük a tejjel, a tojással, a meghámozott és finomra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, a fûszerekkel, 2 evõkanál zsemlemorzsával, majd hozzáadjuk a megmosott, letisztított és nagyon apróra vágott gombát. Az egészet addig gyúrjuk, gyömöszöljük, amíg a folyadékot mind felveszi, és formázhatóra összeáll. Nedves kézzel 8 pogácsát alakítunk belõle, majd zsemlemorzsában megforgatva, kiolajozott tepsire tesszük. A tetejüket is bekenjük olajjal, és az elõmelegített, forró sütõben szép pirosra megsütjük mindkét oldalát. Bármilyen zöldség- vagy burgonyaköret illik hozzá.


A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás csirkecomb » Gombás tojásfasírt » Csirkés-gombás lasagne » Gombavagdalt
» Gombás rakott csibehús » Gombás kocka 3 » Sajtos, gombás galuska » Gombás nyárs
» Gombás pulykamell » Hamburgi gombasaláta » Gombás tofu rizzsel » Rókagombás őzpörkölt
» Gombás libamáj » Gombás pogácsa » Zöldséges-gombás töltelék » Krokett gombás karfiolból


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.