Tutireceptek.hu fejléc

Sült bab tarjával recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
25 dkg tarka bab (vagy konzerv bab)
40-50 dkg füstölt főtt tarja
2 nagyobb fej vörös hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
só, bors, ételízesítő, pirospaprika
pirosarany, erős pista

Elkészítés:
A hagymából, fokhagymából pörköltalapot készítünk, ízesítjük sóval, borssal, pirospaprikával, lehet bele tenni pörkölt szaftkockát is.
Ha tarka babot használunk, (előtte be kell áztatni) azt sós vízben megfőzzük, míg elkészül a pörkölt alap. A tarját kis kockákra vágjuk, majd a pörkölt alapba tesszük és hagyjuk hogy egyet rottyanjon (nem kell sokáig főzni) majd hozzárakjuk a leszűrt babot is az egészhez. ne legyen túl sok szaftja, ne lepje el teljesen! majd ha kész, az egészet egy tűzálló tálba öntjük és 200 fokon 25-30 percig sütjük.
Nagyon finom, kiadós étel, finom puha kennyérrel tálaljuk

Tanácsok:
Jó étvágyat :)

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: Bellydancer


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spagetti füstölt tarjával » Fokhagyma mártásom » Paprikás - cukkinis penne » Brassói
» Burgonyás omlett » Halászlé (bajai módon) » Erdélyi burgonya » Székelykáposzta mifelénk
» Juhtúrós töltött krumpli » Virslivel rakott zöldbab » Tojásos egytálétel » Pásztorgulyás
» Lasagne recept Emyke módra » Kocsmáros tokány » Gyors vacsora zöldségekkel » Szalonnás karfiol


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.