Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Lacikrumpli recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg krumpli
1/2 kg disznókaraj (amit a hentessel kicsontoztatunk)
2 közepes fej vöröshagyma
2 dl tejföl
1 tojássárgája
1 zöldpaprika
zsír (vagy olaj)

bors
pirospaprika

Elkészítés:
1.A húst felszeleteljük, kiverjük, a szeleteket sózzuk, borsozzuk és pirospaprikával meghintjük.
2.A meghámozott krumpli felét nyersen felszeletelve (az alsó rétegbe kerülő krumplikarikák lehetnek vastagabbak, mert könnyebben átsülnek) a kizsírozott (kiolajozott) tepsi aljára terítjük, majd megsózzuk.
3.Elosztjuk rajta a hússzeleteket, rátesszük a karikákra vágott, megpucolt hagymát, amit előtte 3-4 ek olajon megdinszteltünk, rászórjuk a felkarikázott paprikát, végül beterítjük a maradék burgonyával.
4.Újra megsózzuk és megkenjük a tojássárgával elkevert tejföllel, kevés zsíradékot (vagy olajat) teszünk rá és forró sütőben megsütjük (kb. 1 óra alatt). Közben néha nézzünk rá, és ha túlságosan elkezdene pirulni a teteje, kissé mérsékeljük a hőmérsékletet.


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkehúsos rizottó » Tepsis csirkeegytál » Chilis bab (Vega) » Ketymekütty
» Sonkás tepsis karfiol » Rakott húsos rizs » Tésztás csirke » Tojással rakott tarhonya
» Rakott kel tejfölösen » Rizottó tejszínnel » Sült kolbász burgonya ágyon » Rókagombás csirkemell
» Currys körök virslivel » Tonnhal Körtepürével » Kocsonya borsodi módra » Zöldbabos sertéshús


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.