Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Lacikrumpli recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg krumpli
1/2 kg disznókaraj (amit a hentessel kicsontoztatunk)
2 közepes fej vöröshagyma
2 dl tejföl
1 tojássárgája
1 zöldpaprika
zsír (vagy olaj)

bors
pirospaprika

Elkészítés:
1.A húst felszeleteljük, kiverjük, a szeleteket sózzuk, borsozzuk és pirospaprikával meghintjük.
2.A meghámozott krumpli felét nyersen felszeletelve (az alsó rétegbe kerülő krumplikarikák lehetnek vastagabbak, mert könnyebben átsülnek) a kizsírozott (kiolajozott) tepsi aljára terítjük, majd megsózzuk.
3.Elosztjuk rajta a hússzeleteket, rátesszük a karikákra vágott, megpucolt hagymát, amit előtte 3-4 ek olajon megdinszteltünk, rászórjuk a felkarikázott paprikát, végül beterítjük a maradék burgonyával.
4.Újra megsózzuk és megkenjük a tojássárgával elkevert tejföllel, kevés zsíradékot (vagy olajat) teszünk rá és forró sütőben megsütjük (kb. 1 óra alatt). Közben néha nézzünk rá, és ha túlságosan elkezdene pirulni a teteje, kissé mérsékeljük a hőmérsékletet.


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zelleres burgonyapüré » Ilonka40 Pozsonyi rizottója » Sztrapacska 2. » Tojásmártás kolbásszal
» Túrós tészta sütve » Mediterrán rakottas » Töltött karfiol csőben sütve » Brokoli fasirton sülve
» Tepsis csülök » Fetasajtos rakott krumpli » Chilis bab/keményító napra/ » Sajtos-gombás rakott hús
» Gyümölcsös tészta » Vendégváró csirke » Karfiolos puffancs » Provence-i rakottas


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.