Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Pikáns pacalleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
0,5 kg konyhakész pacal
1/2 citrom
4 evőkanál eperlevél vagy kis kocka tészta
őrölt bors
cukor
szerecsendió
1 kisebb fej hagyma
mustár
2 db babérlevél
tejföl
fűszerkeverék
húsleves kocka

liszt

Elkészítés:
A pacalt sós vízben félig megfőzzük, csíkokra vágjuk. Felengedjük 2 liter vízzel, beleteszünk 2 szál babérlevelet, 1 szelet citromot, 1 kávéskanál fűszerkeveréket, 2 db húsleves kockát, egy kisebb apróra vágott hagymát, és mikor megpuhult, kivesszük a babérlevelet, citromkarikát és belefőzzük a tésztát.
3 evőkanál étolajon 2 evőkanál kristálycukrot karamellizálunk, elkeverjük 1 evőkanál liszttel és felengedjük a levessel. Ízesítjük 2 késhegynyi szerecsendióval, 1 késhegynyi őrölt borssal, 1 evőkanál mustárral, belefacsarjuk a maradék fél citrom levét, - mikor felforrt, levesszük és elkeverünk benne 3-4 evőkanál tejfölt.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikáns burgonyafőzelék » Pikáns kiwi-eper saláta » Pikáns pórés lepény » Pikáns tojáskrém (update)
» Pikáns tojásos sajtkrém » Szarvaspacalleves » Milánói pacalleves » Pacalleves
» Pikáns patiszon » Pikáns, szeletben sült hús » Alföldi pacalleves » Pikáns, sajtos fánk
» Párizsis pikánssaláta » Pikáns marhaszelet » Pikáns csirkecombok » Pikáns sajtos lángos


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.