| Pikáns pacalleves receptLevesek Hozzávalók: 0,5 kg konyhakész pacal 1/2 citrom 4 evőkanál eperlevél vagy kis kocka tészta őrölt bors cukor szerecsendió 1 kisebb fej hagyma mustár 2 db babérlevél tejföl fűszerkeverék húsleves kocka só liszt Elkészítés: A pacalt sós vízben félig megfőzzük, csíkokra vágjuk. Felengedjük 2 liter vízzel, beleteszünk 2 szál babérlevelet, 1 szelet citromot, 1 kávéskanál fűszerkeveréket, 2 db húsleves kockát, egy kisebb apróra vágott hagymát, és mikor megpuhult, kivesszük a babérlevelet, citromkarikát és belefőzzük a tésztát. 3 evőkanál étolajon 2 evőkanál kristálycukrot karamellizálunk, elkeverjük 1 evőkanál liszttel és felengedjük a levessel. Ízesítjük 2 késhegynyi szerecsendióval, 1 késhegynyi őrölt borssal, 1 evőkanál mustárral, belefacsarjuk a maradék fél citrom levét, - mikor felforrt, levesszük és elkeverünk benne 3-4 evőkanál tejfölt. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |