Tutireceptek.hu fejléc

Pikáns pacalleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
0,5 kg konyhakész pacal
1/2 citrom
4 evőkanál eperlevél vagy kis kocka tészta
őrölt bors
cukor
szerecsendió
1 kisebb fej hagyma
mustár
2 db babérlevél
tejföl
fűszerkeverék
húsleves kocka

liszt

Elkészítés:
A pacalt sós vízben félig megfőzzük, csíkokra vágjuk. Felengedjük 2 liter vízzel, beleteszünk 2 szál babérlevelet, 1 szelet citromot, 1 kávéskanál fűszerkeveréket, 2 db húsleves kockát, egy kisebb apróra vágott hagymát, és mikor megpuhult, kivesszük a babérlevelet, citromkarikát és belefőzzük a tésztát.
3 evőkanál étolajon 2 evőkanál kristálycukrot karamellizálunk, elkeverjük 1 evőkanál liszttel és felengedjük a levessel. Ízesítjük 2 késhegynyi szerecsendióval, 1 késhegynyi őrölt borssal, 1 evőkanál mustárral, belefacsarjuk a maradék fél citrom levét, - mikor felforrt, levesszük és elkeverünk benne 3-4 evőkanál tejfölt.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikáns sajtostáska » Pikáns húsgombóc » Pacalleves » Pikáns párizsi saláta
» Pikáns gyömbéres csirke » Pikáns csirkemell » Pikáns nyúlcomb » Pikánsan pácolt csirkecomb
» Halszelet pikáns bundában » Pikáns pástétom » Tejfölös pikáns csirkecomb » Pikáns burgonyafőzelék
» Pikáns csirkeszárnyak » Pikáns sonkasaláta » Pikáns, szeletben sült hús » Pikáns zellersaláta


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.