Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Szaftos sertésoldalas recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg sertésoldalas (csontos)
1 közepes fej vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
2 ek napraforgó olaj
200 ml ketchup
1.5 ek méz
1 ek balzsamecet
50 ml worcestershire-szósz
1 citromból nyert citromlé
1 ek mustár
2 ek torma
1 tk bors

Elkészítés:
Hagymát felaprítjuk, és a zúzott fokhagymával megdinszteljük.
Míg a hagymák dinsztelődnek, az oldalast a csonttal ellentétes oldalon behasogatjuk, és besózzuk.
Amikor a hagyma megdinsztelődött, hozzáadjuk a szósz többi hozzávalóját (hús és só kivételével minden mást), majd szépen összefőzzük sűrű szósszá.
Az oldalast sütőtálba helyezzük, és teljesen beborítjuk az elkészült szósszal, ügyelve, hogy a bevágások is jól felteljenek vele.
Sütőben lefedve kb. két órát sütjük (kb. fél óránként ránézünk, és a szósszal locsoljuk), majd mikor már szinte leválik a csontról, levesszük a fedést, és pirítjuk még kb. 15-20 percen keresztül.
Sült burgonyával és sörrel tálaljuk.:)
sütési hőfok: 200°C
sütési mód: alul-felül sütés


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Soproni sertésoldalas » Parasztos (szaftos husi) » Amerikai szaftos tarja » Edina szaftos tojása!
» Szaftos fasirt » Rozmaringos szaftos hús » Szaftos bejgli » Ropogós sertésoldalas
» Szaftos fasírozott » Fűszeres sertésoldalas » Töltött szőlőlevélkék » Almapürés sült hús
» Hússzeletek sajt ágyon » Roston sütött szalonka » Libamell vagdalt » Parizer háziasan


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.