Tutireceptek.hu fejléc

Krumpligombóc öntettel recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4 főre:

A tésztához:
- 60 dkg burgonya
- 20 dkg liszt
- 2 tojás
- 1 kávéskanál só

A töltelékhez:
- 20 dkg alma
- 5 dkg mazsola
- 5 dkg cukor
- őrölt fahéj

A mákszóráshoz:
- 5 dkg darált mák
- 4 dkg cukor

Az öntethez:
- fél csomag hidegen kikeverhető mogyorós krémpor
- 5 dl tej

Elkészítés:
1. A burgonyát héjában megfőzzük, amint lehet, meghámozzuk, hogy még melegen, könnyen át tudjuk törni, majd hagyjuk kihűlni.
Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, csipetnyi sót. Összegyúrjuk jó alaposan. A mazsolát vízbe áztatjuk.

2. Az almát megmossuk, meghámozzuk, gorombára lereszeljük, összekeverjük a cukorral, fahéjjal és a leszűrt, puhult mazsolával.

3. A tésztából kicsit lisztezett kézzel 14-16 gombócot formázunk, amit jól ellapítunk, és a közepébe kanállal beletesszük a tölteléket. Gombóccá formázzuk újra.
Forró, enyhén sós vízben, kíméletesen tíz percig főzzük, majd szűrőkanállal kivesszük, egy pillanatra langyos vízbe mártva leöblítjük.

4. A darált mákot összekeverjük a cukorral, és beleforgatjuk a langymeleg gombócokat. A krémport a tejjel - habverővel - jól elkeverjük, a gombócokat mellé tállaljuk.

Elkészítési idő: 90 perc
Kalóriatartalom: 640 kcal

A receptet beküldte: xxLady


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Avokádókrém málnaöntettel » Rizsfelfújt eperöntettel » Muffin vaníliaöntettel » Diós álom vanília öntettel
» Vaníliakrém eperöntettel » Almatorta zamatos öntettel » Sült banán vaníliaöntettel » Brokkolis krumpligombóc
» Kókuszos madártej öntettel » Kalács csokiöntettel » Erdélyi flekken öntettel » Grízpuding meggyöntettel
» Palacsinta rumos öntettel » Ropogós krumpligombóc » Tészta tejfeles öntettel » Túrós lepény eperöntettel


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.