Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Szalonnás zsemlegombóc recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
10 dkg füstölt szalonna
2 db szikkadt zsemle
1 fej vöröshagyma
1 kávéskanál fűszerkeverék
2 gerezd préselt fokhagyma
1 csokor zöldpetrezselyem
1 késhegynyi őrölt bors
1 tojás
1/2 sütőpor
finomliszt
2 evőkanál étolaj
(4 evőkanál tejföl)

Elkészítés:
A szalonnát kis kockákra vágva zsemleszínűre sütjük, a hagymát szintén kis kockákra vágva hozzáadjuk, megdinszteljük, majd átpirítjuk benne a felkockázott zsemlét, megszórjuk a fűszerkeverékkel borssal, apróra vágott zöldpetrezselyemmel.
Mikor langyosra hűlt, elkeverjük a tojással, 2 dl vízzel, sütőporral és annyi liszttel, amennyitől a galuskatészta-állagú masszát kapunk.
Ebből a masszából vizes kézzel gombócokat formálunk és lobogó forró sós vízben kifőzzük.
Egy jénai tálban felmelegítjük az olajat és átforgatjuk rajta a kifőtt gombócokat. Mártásokhoz, vagy tejföllel meglocsolva - önálló fogásként - tálalhatjuk.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szalonnás-hagymás virsli » Zsemlegombóc 2 » Szalonnás karfiol » Juhtúrós zsemlegombóc
» Szalonnás szendvicskrém » Zsemlegombóc 1. » Szalonnás-sajtos falatkák » Tejfölös-szalonnás pizza
» Szalonnás lecsó » Sajtos-szalonnás tekercs » Szalonnás túrókrém » Hagymás, szalonnás röszti
» Szalonnás sajtleves » Szalonnás rösti » Szalonnás pulykatekercs » Szalonnás sertésmáj


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.