Tutireceptek.hu fejléc

Csorbaleves erdélyiesen recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 kg. marhacsont, 40 dkg. marhalábszár, 25 dkg. vöröshagyma, 25 dkg. petrezselyem, 10 dkg. vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 evőkanál rizs, 1 db. tojás, 1 egész citrom. Só, őrölt feketebors izlés szerint.

Elkészítés:
A megmosott csontot és a húst feltesszük hideg vízben főni, s ha fő szükség szerint lehabozzuk.Beletesszük a megtisztított és nagyobb darabokra vágott vöröshagymát és a petrezselyemzöldet is, de ebből valamennyi visszatartunk diszitésnek. Ha a hús megfőtt az egészet leszürjük, a húst kiszedjük és kissebb kockákra vágjuk,visszatesszük a leszűrt lébe. A tisztított petrezselymet felszeletelve hozzáadjuk a megmosott rizzsel együtt. Sózzuk, borsozzuk,az egész citrom levével savanyítjuk és tovább főzzük. A készre főzés előtt a tojást habosra verjük,ezzel feleresztjük, de vigyázzunk, nehogy összemenjen. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemzölddel tálaljuk.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött dagadó erdélyiesen » Erdélyi csorbaleves » Csorbaleves egyszerüen » Hűsítő citromleves
» Hideg bableves » Madridi gazpacho » Sajtleves -10 perc alatt » Piros gyümölcsleves
» Túrós zabpelyhes pogácsa » Bacilust legyőző leveske » Tejfölös krumplileves » Erdélyi fokhagymaleves
» Egyszerű zöldségleves » Olívás kenyérke » Részeges gyümölcsleves » Zöldséges sütőtökleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.