Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csorbaleves erdélyiesen recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 kg. marhacsont, 40 dkg. marhalábszár, 25 dkg. vöröshagyma, 25 dkg. petrezselyem, 10 dkg. vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 evőkanál rizs, 1 db. tojás, 1 egész citrom. Só, őrölt feketebors izlés szerint.

Elkészítés:
A megmosott csontot és a húst feltesszük hideg vízben főni, s ha fő szükség szerint lehabozzuk.Beletesszük a megtisztított és nagyobb darabokra vágott vöröshagymát és a petrezselyemzöldet is, de ebből valamennyi visszatartunk diszitésnek. Ha a hús megfőtt az egészet leszürjük, a húst kiszedjük és kissebb kockákra vágjuk,visszatesszük a leszűrt lébe. A tisztított petrezselymet felszeletelve hozzáadjuk a megmosott rizzsel együtt. Sózzuk, borsozzuk,az egész citrom levével savanyítjuk és tovább főzzük. A készre főzés előtt a tojást habosra verjük,ezzel feleresztjük, de vigyázzunk, nehogy összemenjen. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemzölddel tálaljuk.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csorbaleves egyszerüen » Erdélyi csorbaleves » Töltött dagadó erdélyiesen » Egres leves
» Üde krémleves parajjal » Lazachab » Tárkonyos halleves » Húsvéti burgonyaleves
» Citromos mimóza » Palócleves másként » Minestrone - Zöldségleves » Japán kukoricaleves
» Köménymagos leves » Csirkeleves gourmand módra » Meggyleves » Zöld leves


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.