Tutireceptek.hu fejléc

Szezámmagos halfilé recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
1 kg karalábé,
1 csokor petrezselyem,
1 csokor snidling,
40 dkg mélyhűtött tengeri hal,
2 evőkanál szezámmag,
2 evőkanál olaj,
2 evőkanál vaj,
2 evőkanál tejföl,
1 dl zöldségleves (kockából),
frissen őrölt fekete bors,


Elkészítés:
A petrezselymet, a snidlinget megmossuk, a vizet felitatjuk róluk, és finoman felaprózzuk. A tengeri halat kivesszük a mélyhűtőből, és szobahőmérsékleten megvárjuk, amíg kienged. A karalábékat meghámozzuk, megmossuk, és hosszú csíkokra vágjuk, majd felforrósított vajban megpirítjuk. A zöldségleveskockát vízben feloldjuk, és a karalábéra öntjük. 10 perc alatt puhára pároljuk benne. A kiengedett tengeri halról felitatjuk a nedvességet, megsózzuk, megborsozzuk, és megforgatjuk a szezámmagban. Felhevített olajban mind a két oldalát ropogósra sütjük. A serpenyőből kivéve konyhai papírtörlőn felitatjuk róla a zsiradékot. A felaprózott snidling és petrezselyem egy részét összekeverjük a tejföllel, másik részével megszórjuk a párolt karalábét. Tálaláskor a zöld-fűszeres karalábét tesszük először a tányérra, rárakjuk a halfilét, és melléöntjük a joghurtos öntetet.

Tanácsok:
A hal mellé köretnek készíthetünk főtt burgonyát is.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szezámmagos sós ropogós » Firenzei halfilé » Szezámmagos szűzpecsenye » Szezámmagos rudacska
» Halfilével rakott krumpli » Halfilé kakastaréjjal » Mustáros halfilé » Szezámmagos háromszögek
» Kapros, krumplis halfilé » Fokhagymás tengeri halfilé » Fűszeres halfilé » Pestos halfilé
» Szezámmagos virslis kifli » Tőkehalfilé sajttal » Szezámmagos sajtos rúd » Szezámmagos sütőtökkrém


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.