Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tengeri halfilé rizzsel recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
2 személyre (természetesen)

1/2 tengeri halfilé, 30 dkg rizs, 1,5 dl tej, ételízesítő, bors, bazsalikom, fokhagyma, petrezselyemzöld, mandarin, savanyú uborka, paradicsom

Elkészítés:
A hideg tejbe belekeverjük a delikátot, borsot, bazsalikomot, az apróra vágott fokhagymát, összekeverjük, majd egy nagy serpenyõbe helyezzük, aztán beletesszük a halfilét, kb. 15 percig nagyon lassú lángon pároljuk a lefedett serpenyõben. A rizst fokhagymás, petrezselyemzöldes vízben megfõzzük.
Tálaláshoz ajánlott egy nagy lapos tányér egyik oldalára a rizst kiönteni, a másik felére a halat elhelyezni. A rizst körbevenni a szétszedett mandarin cikkekkel, a tetejére a 8-ba bevágott paradicsomot elhelyezni, és a halat pedig a 4-be vágott uborkákkal körberakva díszítjük.


A receptet beküldte: moncsicsi83

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pestos halfilé » Párolt körte vörös rizzsel » Halfilé dinnyemártással » Megyeri halfilé
» Sült hekk rizzsel » Gombás tengeri hal » Túrótorta rizzsel » Tengeri frittata
» Szezámmagos halfilé » Rakott kel gombás rizzsel » Kapros, krumplis halfilé » Halfilével rakott krumpli
» Batyuban sült halfilé » 7 up-os tengeri hal » Sajtos pulykamell rízzsel » Rizzsel töltött póréhagyma


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.