Tutireceptek.hu fejléc

Szezámos-mézes bundás csirkemell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
40 dkg csirkemellfilé
A páchoz:
fél kiskanál só
fél mokkáskanál őrölt fehérbors
1 kiskanál cukor
1 evőkanál szezámolaj
1 evőkanál fehérbor
A bundázáshoz:
1 tojás
2 evőkanál olaj
12 dkg liszt
3 dkg étkezési keményítő
1 kiskanál sütőpor
1 mokkáskanál só
A mézes mártáshoz:
3 evőkanál méz
3 evőkanál cukor
2-3 evőkanál ketchup
1 evőkanál ételecet
1 mokkáskanál csípős paprikakrém
A tetejére:
fél maréknyi szezámmag

Elkészítés:
A csirkemellfilét 1-1,5 centis kockákra vágjuk. A páchoz valókat addig keverjük, míg a só is, a cukor is felolvad benne. A húst beleforgatjuk, letakarva 1/2 órára félretesszük.

A bundázáshoz való tojást az olajjal kissé felkeverjük, majd liszttel, keményítővel, sütőporral és annyi vízzel keverjük simára, hogy sűrű palacsintatészta legyen belőle.

A mézes mártáshoz valókat simára keverjük.

A pácolt húskockákat a sűrű tésztába mártjuk, és bő, forró olajban 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük.

A mézes ketchupos mártást serpenyőben megforrósítjuk, a sült húskockákat beleforgatjuk, a
szezámmagot megpirítjuk.

A bundás, mázas csirkét tányérra tesszük, szezámmaggal megszórjuk.


A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mediterrán csirkemell » Kertvégi csirkemell » Sajtos-barackos csirkemell » Áfonyás csirkemell
» Tepsis csirkemell gombával » Joghurtos csirkemell II. » Pestós csirkemell » Bazsalikomos bundáshús
» Alufóliás csirkemell » Chilis-szójás csirkemell » Krémsajtos csirkemell » Kapros csirkemell
» Bundás virsli szezámmaggal » Bundás kenyér - másként » Csirkemell eperszósszal » Joghurtos csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.