Tutireceptek.hu fejléc

Szoljanka recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
20 dkg savanyú káposzta,
4 dkg kolozsvári szalonna,
1 kisebb fej vöröshagyma,
10 dkg sárgarépa,
6 dkg petrezselyemgyökér,
6 dkg zeller,
3 dkg gomba,
5 dkg ecetes uborka,
1 gerezd fokhagyma,
1 db babérlevél,
1 db citrom,
2 dl tejföl,
1 pár virsli,
1/2 dl fehérbor,
3 dkg paradicsompüré.

Elkészítés:
A savanyú káposztát, ha kell beáztatjuk, átmossuk és átvágjuk.
A szalonnát kockákra, a vöröshagymát finomra vágjuk.
A zöldségféléket gyufaszál vastagságúra, a gombát szeletekre, az uborkát metéltre vágjuk.
A szalonnát kiolvasztjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, átpirítjuk, majd a vöröshagymával együtt is átpirítjuk.
Hozzáadjuk a feldarabolt vegyes zöldséget, a gombát, a savanyú káposztát, a metélt uborkát és lassan pároljuk.
Párolás közben beletesszük a zúzott fokhagymát, a babér levelet, és 2-3 karika citromot.
Vízzel felengedjük és lassan fõzzük, majd a fehérbort is hozzáöntjük.
Végül a virslit vékony karikákra vágjuk és a levesbe tesszük.
Tálalásnál tejfölt teszünk bele.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szoljanka leves » Gombás szoljanka » Halszoljánka serpenyőben » Padlizsánkrémleves májjal
» Hideg őszi zöldségleves » Almakrémleves » Karfiolpüré-leves » Nápolyi burgonyaleves
» Cseresznyekrémleves » Nektarin krémleves » Galyasági tojásleves. » "Beteges" leves
» Tejleves » Eszter féle rizsleves » Zöldséges pirított csirke » Málnás-joghurtos desszert


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.