Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Szőlős ponty recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
80 dkg pontyfilé
40 dkg fehér szőlő

4-5 szem bors
1 babérlevél
2 szem szegfűszeg
körömnyi fahéj
darabka citromhéj
2 dl száraz vörörsbor
3 dkg vaj
1 evőkanál liszt

Elkészítés:
halszeletek bőrét lebontjuk, és a pontydarabokat vastag falú lábasba fektetjük. A fűszerekkel megszórjuk, és a vörösborral leöntjük. Lefedve, kis lángon körülbelül húsz perc alatt puhára főzzük.

Ez alatt a szőlőt megmossuk, lecsepegtetjük és lecsumázzuk. A halat szűrőlapáttal forró tálra szedjük, és letakarva melegen tartjuk. A vajból a liszttel világos rántást készítünk, a visszamaradt hallevet besűrítjük vele, ha kell, még kevés vízzel (vagy borral vörösrel) hígítjuk. Az egészet átszűrjük, és a szőlőszemeket hozzáadva már csak addig hagyjuk a tűzön, mialatt a szőlőszemek kissé megtöppednek, de azért egészben maradnak. A halra öntve vajas párolt rizzsel vagy burgonyapürével kínáljuk.


A receptet beküldte: cicaanya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Dorozsmai molnár ponty » Pontyleves lebbenccsel » Szőlős metélt 2. » Szőlős limonádé
» Dorozsmai molnárponty » Szőlős piskóta » Kókuszos-szőlős szelet » Ponty vörösborban
» Szőlős túrótorta » Pontyragu » Rácponty » Sajtos ponty
» Pörkölt Ponty » Szőlős-almás szelet » Őszi szőlősaláta » Fokhagymás ponty


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.