Tutireceptek.hu fejléc

Szőlős ponty recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
80 dkg pontyfilé
40 dkg fehér szőlő

4-5 szem bors
1 babérlevél
2 szem szegfűszeg
körömnyi fahéj
darabka citromhéj
2 dl száraz vörörsbor
3 dkg vaj
1 evőkanál liszt

Elkészítés:
halszeletek bőrét lebontjuk, és a pontydarabokat vastag falú lábasba fektetjük. A fűszerekkel megszórjuk, és a vörösborral leöntjük. Lefedve, kis lángon körülbelül húsz perc alatt puhára főzzük.

Ez alatt a szőlőt megmossuk, lecsepegtetjük és lecsumázzuk. A halat szűrőlapáttal forró tálra szedjük, és letakarva melegen tartjuk. A vajból a liszttel világos rántást készítünk, a visszamaradt hallevet besűrítjük vele, ha kell, még kevés vízzel (vagy borral vörösrel) hígítjuk. Az egészet átszűrjük, és a szőlőszemeket hozzáadva már csak addig hagyjuk a tűzön, mialatt a szőlőszemek kissé megtöppednek, de azért egészben maradnak. A halra öntve vajas párolt rizzsel vagy burgonyapürével kínáljuk.


A receptet beküldte: cicaanya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös ponty » Pontyhalászlé egyszerűen » Tejfölös pontyszeletek » Dorozsmai molnár ponty
» Pityókás ponty » Ponty szolnokiasan » Szőlős csirkepecsenye » Cukkinis lecsós ponty
» Szőlős piskóta » Szőlős grillázshenger » Szőlős bor » Szőlős-diós praliné
» Sajtos ponty tepsiben » Szőlős-marcipános muffin » Szőlős-sonkás tésztasaláta » Tiroli szőlős rétes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.