Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Szüreti vincellér tokány. recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
40 dkg. sertéstarja,
15 dkg. füstölt húsos szalonna,
2 közepes fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
10-15 dkg. kimagozott fehér szőlő,
15 - 20 dkg. erdei gomba ( csiperke),
só,
l kiskanál őrölt fekete bors,
3 dl. fehér bor,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 dl. tejfel

Elkészítés:
Az ételt bográcsban is készíthetjük. A füstölt szalonnát apróbb kockákra vágjuk, lassú tűzön zsírját kiolvasztjuk és ebben az apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk.Ha a hagyma aranysárga bele tesszük a zúzott fokhagymát is, a ceruza vékonyságúra, csíkokra vágott hússal együtt. Ízesítjük sóval, őrölt fehér borssal és jól átkeverjük, pirítjuk. Ha levet engedett rádobjuk a kimagozott szőlőt és a vékonyan felszeletelt gombát. Pár perc mulva kevés fehér bort öntünk alá, és puhára pároljuk. Ha a levét elfőtte mindíg a borral pótoljuk. Ha kész a végén kevés tejföllel átforraljuk. Köretnek galuskát kínáljunk, külön csészében hideg tejföllel.

Tanácsok:
Vegyes erdei gombát is használhatunk, de a legjobb a sárga rókagomba, a lila pereszke, a szürke tölcsérgomba és a tinóru. Ha ezek nincsenek használjunk csiperke gombát.

Elkészítési idő: 80 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szüreti mustos kacsa » Szüreti rakott tészta » Pikáns tokány. » Szüreti rostélyos musttal
» Szüreti metélt » Szüreti szőlős batyu » Vincellér fejessaláta » Szüreti leveses káposzta
» Vincellér máj » Finom palacsinta » Rizses-gombás sült csirke » Rakott csülök
» Sült hús ananásszal » Torta csirkemlleből » Borzas szelet » Jaffai csirke


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.