Tutireceptek.hu fejléc

Vincellér fejessaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
1 fej saláta,
1 savanykás alma,
10 dkg paradicsom,
15 dkg szőlőszem,
1 citrom leve,
2 dkg dióbél,
3 evőkanál olivaolaj,
1 evőkanál méz,
2 evőkanál vágott zöldpetrezselyem,
1 evőkanál szardellapaszta,
2 szál tárkonylevél.

Elkészítés:
A salátát megtisztítom, leveleire szedem és eltépkedem.
A paradicsomot cikkekre vágom, az almát kockákra vágom és meglocsolom a citromlével (ne barnuljon meg).
A szőlőt leszemezem.
Az eddigi hozzávalókat hűtőbe teszem.
A citromléből, apróra vágott petrezselyemből, tárkonyból és mézből és olajból egy dresszinget keverek.
Tálaláskor a behűtött zöldségeket lazán összekeverem az öntettel és megszórom a darált dióval.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Salátaöntet fejessalátára » Szüreti vincellér tokány. » Uborkás-répás fejessaláta » Vincellér máj
» Petrezselymes fejessaláta » Fejessaláta-főzelék » Savanyú káposzta almával » Sajtsaláta szőlővel
» Zöldséges-sajtos mártás » Cézár saláta 1924-Mexikó » Padlizsános csirkesaláta » Vaníliasodó
» Dobálos uborka » Ördög saláta » Klasszikus görög saláta » Burgonya saláta


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.