Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Vincellér fejessaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
1 fej saláta,
1 savanykás alma,
10 dkg paradicsom,
15 dkg szőlőszem,
1 citrom leve,
2 dkg dióbél,
3 evőkanál olivaolaj,
1 evőkanál méz,
2 evőkanál vágott zöldpetrezselyem,
1 evőkanál szardellapaszta,
2 szál tárkonylevél.

Elkészítés:
A salátát megtisztítom, leveleire szedem és eltépkedem.
A paradicsomot cikkekre vágom, az almát kockákra vágom és meglocsolom a citromlével (ne barnuljon meg).
A szőlőt leszemezem.
Az eddigi hozzávalókat hűtőbe teszem.
A citromléből, apróra vágott petrezselyemből, tárkonyból és mézből és olajból egy dresszinget keverek.
Tálaláskor a behűtött zöldségeket lazán összekeverem az öntettel és megszórom a darált dióval.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Salátaöntet fejessalátára » Petrezselymes fejessaláta » Fejessaláta-főzelék » Uborkás-répás fejessaláta
» Szüreti vincellér tokány. » Vincellér máj » Áfonyás spenót saláta » Túrós sajtos tésztasaláta
» Csirkemell saláta » Mézes, mustáros saláta » Oroszos hússaláta » Tökehal saláta
» Rókagombás sonkasaláta » Spanyol ráksaláta » Részeges dinnyesaláta » Keréktészta saláta


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.