Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Szűzpecsenye három hagymás bulgurral recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
szűzpecsenye,
só,
bors,
paprika,
vaj a sütéshez

A körethez (4 főre):
400 ml bulgur,
100 g medvehagyma,
50 g vaj,
1 csokor újhagyma,
1 közepes fej lila hagyma,
só,
tört színes bors,
víz

Elkészítés:
A szűzpecsenyét hártyázzuk le, ha szükséges, majd vágjuk 1 cm vastag szeletekre.
Klopfoljuk ki, majd ízlés szerint fűszerezzük sóval, tört színes borssal, fűszerpaprikával.
Hevítsünk fel serpenyőben vajat, és magas hőfokon hirtelen süssük a hússzeletek minden oldalát pirosra.
A hagymákat vágjuk apró darabokra, kockákra, majd a vajon dinszteljük meg.
A bulgurt mossuk át, majd csepegtessük le, és adjuk a hagymákhoz.
1-2 percig dinszteljük őket együtt.
Öntsük fel másfél-kétszeres vízzel, fűszerezzük.
Forraljuk fel, majd fedő alatt, takarékon pároljuk puhára úgy, mintha rizst párolnánk.
Tavasszal friss medvehagymával tálaljuk, egyébként zöld salátával.

Recept:Rita konyhája


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás camembert-leves » Hagymás-burgonyás csipetke » Fokhagymás csirkemell » Ropogós tésztaháromszögek
» Hagymaszirup » Lilahagymasaláta » Hagymás diós karfiolrizs » Hagymás tintahalsaláta
» Medvehagymás krumpli csoda » Rakott sárgarépa bulgurral » Hagymás sajtos galuska » Fokhagymás-paprikás omlett
» Lilahagymás pogácsa » Fokhagymás Röfihús » Leveles hagymás lepény » Hagymás-krumplis lepény



Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.