Tutireceptek.hu fejléc

Tarka kalács recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
70 dkg liszt
1,5 dl olaj
20 szem szaharin(édeske)
3 evőkanál cukor
1 mokkáskanál só
4,5dl tej
2,5 dkg élesztő
3 evőkanál kakaópor(szerencsi)

Elkészítés:
A hozzávalókat összedolgozzuk(az élesztőt meg kell futtatni a szaharint a tejbe felolvasztani)a kakaó kivételével.
Rétestészta lágyságú legyen.
Két cipót formálunk belőle, az egyikbe beledolgozzuk a kakaóport és ezeket a cipókat újra megfelezzük(2-2 cipót kapunk).
Külön-külön kinyújtjuk a sima és a kakaós tésztát, majd egymásra helyezzük úgy, hogy a sima legyen alul és felsodorjuk.
Így teszünk a másikkal is.
Lisztezett, olajozott tepsibe tesszük távol egymástól és 2 órát pihenni hadjuk.
Pihentetés után megkenjük tojással és közepes meleg sütőben kisütjük.
Ha elkészült cukros vízzel megkenjük, hogy szép márványos legyen.

Elkészítési idő: 180 perc

A receptet beküldte: kovsz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokis kalács(Kata-féle) » Kakaós kelt kalács » Tarka kifli (Kata-féle) » Mézeskalács (Kata-féle)
» Csíkos kalács » Foszlós kalács(Kata-féle) » Fonott, töltött kalács » Fűszeres-almás kalács
» Boszorkányos mézeskalács » Feketeerdei adventi kalács » Pöti mézeskalácsa » Kalács csokiöntettel
» Betty mézeskalácsa » Kalács kenyérsütő gépben » Gyömbéres mézeskalács » Csokoládés túrós kalács


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.