Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tarka kalács recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
70 dkg liszt
1,5 dl olaj
20 szem szaharin(édeske)
3 evőkanál cukor
1 mokkáskanál só
4,5dl tej
2,5 dkg élesztő
3 evőkanál kakaópor(szerencsi)

Elkészítés:
A hozzávalókat összedolgozzuk(az élesztőt meg kell futtatni a szaharint a tejbe felolvasztani)a kakaó kivételével.
Rétestészta lágyságú legyen.
Két cipót formálunk belőle, az egyikbe beledolgozzuk a kakaóport és ezeket a cipókat újra megfelezzük(2-2 cipót kapunk).
Külön-külön kinyújtjuk a sima és a kakaós tésztát, majd egymásra helyezzük úgy, hogy a sima legyen alul és felsodorjuk.
Így teszünk a másikkal is.
Lisztezett, olajozott tepsibe tesszük távol egymástól és 2 órát pihenni hadjuk.
Pihentetés után megkenjük tojással és közepes meleg sütőben kisütjük.
Ha elkészült cukros vízzel megkenjük, hogy szép márványos legyen.

Elkészítési idő: 180 perc

A receptet beküldte: kovsz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szirupos-mákos kalács » Boszorkányos mézeskalács » Krémes kalács » Métereskalács
» Fonott, töltött kalács » Betty mézeskalácsa » Baconös-tojáskrémes kalács » Mézeskalács, cukormázzal
» Karácsonyi mézeskalács » Mézeskalács 100 db-os » Fonott kalács(Kata-féle) » Mazsolás kalács 2
» Osztrák mézeskalácstorta » Tejes kalács » Nagyon puha mézes kalács » Adventi mézeskalács


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.