Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tavaszi borsóleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg zöldborsó, 3 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyem, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöldje apróra vágva, mangalicazsír, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál őrölt kalocsai fűszerpaprika. Ízlés szerint só, őrölt fekete bors és ételízesítő.

Elkészítés:
A zsíron megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, majd a liszttel együtt pirítjuk, amíg az egy kis színt kap. Hozzáadjuk az őrölt paprikát, és felöntjük annyi vízzel, amennyi levet kívánunk a levesben. Beletesszük a megtisztított és kockára vágott zöldségeket, a borsót, majd sózzuk, borsozzuk és ételízesítővel is megszórjuk (van aki egy kevés cukrot is tesz bele). A levet felforraljuk, majd közepes tűzön készre főzzük a levest. Tálaláskor megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel. Főzhetünk bele csipetkét, grízgaluskát, vagy eperlevél tésztát is.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Extra borsóleves » Tavaszi tarhonya » Tavaszi csirkebrassói » Tavaszi zöldségfelfújt
» Túrós-tormás tavaszi sonka » Angol borsóleves » Zöldborsóleves » Tavaszi tepsis csirke
» Tavaszi túró » Tavaszi tarhonyás hús » Tavaszi saláta » Tavaszi karalábé saláta.
» Tavaszi újkrumpli » Tavaszi tekercs » Tavaszi túrókrém » Tavaszi spárgaleves


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.