| Tavaszi borsóleves receptLevesek Hozzávalók: 50 dkg zöldborsó, 3 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyem, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöldje apróra vágva, mangalicazsír, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál őrölt kalocsai fűszerpaprika. Ízlés szerint só, őrölt fekete bors és ételízesítő. Elkészítés: A zsíron megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, majd a liszttel együtt pirítjuk, amíg az egy kis színt kap. Hozzáadjuk az őrölt paprikát, és felöntjük annyi vízzel, amennyi levet kívánunk a levesben. Beletesszük a megtisztított és kockára vágott zöldségeket, a borsót, majd sózzuk, borsozzuk és ételízesítővel is megszórjuk (van aki egy kevés cukrot is tesz bele). A levet felforraljuk, majd közepes tűzön készre főzzük a levest. Tálaláskor megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel. Főzhetünk bele csipetkét, grízgaluskát, vagy eperlevél tésztát is. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |