Tutireceptek.hu fejléc

Tejes lángos recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
1 kg liszt

5 dl tej

5 dkg élesztő

1 kis pohár tejföl

1 csapott evőkanál só

4-5 evőkanál burgonyapürépehely /el is hagyható/

olaj a sütéshez

Elkészítés:
A hozzávalókat egy dagasztótálba teszem. Az élesztőt kevés tejben felfuttatom, és ha kész, hozzáöntöm a többi anyaghoz. Kidagasztom, és lefedett dagasztótálban a hűtőbe teszem másnapig. Kb. 20-24 óra alatt a hűtőben tökéletesen megkel. Olajozott kézzel ízlés szerinti darabokat tépek a tésztából, kézben megnyújtogatom, forró olajban kisütöm. Ha valaki nem akarja egyszerre az egész tésztát kisütni, hűtőben, dagasztótálban tartva 3-4 napig is eláll a nyers tészta. Nagyon finom könnyű tésztát kapunk ezzel a recepttel, és ami még előnye, nem szívja magába a tészta az olajat. Tejföllel, reszelt sajttal, esetleg áztatott fokhagymával tálalom.

Tanácsok:
Ez az elkészítési mód azért nagyon jó, mert este ledagasztom a tésztát, és másnap, mire hazaérek a munkából, már csak ki kell sütni.


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lángos Ibitől » Kijevi lángos » Tejes zsömle » 1 hetes lángos
» Magyaros lángos » Lusta lángos » Éjszakai lángos » Pikans izü sajtos langos
» Lusta lángos 2. » Hűtős lángos » Kefíres lángos 2. » Gyümölcsös tejes pite
» Langalló (Kenyér lángos) » Egyszerű töltött lángos » Aludttejes pogácsa » Töltött lángos


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.