Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös kapor krémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 cs. friss kapor
1 db közepes nagyságú burgonya
1 szál közepes nagyságú sárgarépa
1 kávéskanál fűszerkeverék (virgin v. delikát)
1 késhegynyi őrölt bors
1/2 citrom leve
1 evőkanál kristálycukor
3 evőkanál tejföl
1 csapott evőkanál finomliszt
4 evőkanál étolaj
pirított zsemle- v. kenyérkocka

Elkészítés:
A burgonyát, a sárgarépát meghámozva puhára főzzük a kaporral. Míg kissé meghűl, a liszttel és olajjal zsemle színű rántást készítünk, s az egészet leturmixoljuk. Fűszerkeverékkel, őrölt borssal, citromlével és cukorral ízesítve (állandó keverés mellett) felfőzzük, - tejföllel elkeverve tálaljuk.

Pirított zsemle- v. kenyérkockát adunk mellé.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Paprikás krémleves » Tejfölös karfiolleves » Tejfölös szelet » Spanyol mandulakrémleves
» Tejfölös hús » Karottakrémleves » Mézes gyümölcskrémleves » Tejfölös krémes
» Spárgakrémleves másként » Tejfölös-gombás ponty » Halkrémleves garnélával » Tejfölös, kapros hús
» Sárgadinnye krémleves I. » Gyors tejfölös fánk » Tejfölös finomság » Tejfölös karfiol leves


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.