Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös-gombás ponty recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
1,5 kg ponty
5 dkg vaj
1 kis fej hagyma
1 cs. petrezselyemzöld
1 kanál liszt
2 dl tejföl
15 dkg gomba
1 dl fehér bor, só bors

Elkészítés:
A pontyot lefejtjük a gerinccsontról, feldaraboljuk, és kivajazott tepsibe rakjuk. Ráöntjük a fehérbort, meghintjük a felszeletelt gombával, a finomra vágott hagymával, a petrezselyemzölddel és a törött borssal. Egy kevés vizet aláöntünk, letakarjuk megvajazott sütőpapírral, majd felforraljuk. Utána a sütőben készre pároljuk. Ha megfőtt, ráöntjük a liszttel elhabart tejfölt, és még egyszer felforraljuk. Vajas burgonya vagy párolt rizs illik hozzá.


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös ponty » Sajtos ponty » Magyaros pontykocsonya » Ponty zöldséggel
» Tepsis töltött ponty » Ponty oroszosan » Ponty szolnokiasan » Kefirben párolt ponty
» Gombás ponty » Tejfölös pontyszeletek » Ponty vörösborban » Rácponty
» Dióbundában sült ponty » Sajtos ponty tepsiben » Ponty szalonnásan » Korhely halászlé pontyból


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.