Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös-gombás ponty recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
1,5 kg ponty
5 dkg vaj
1 kis fej hagyma
1 cs. petrezselyemzöld
1 kanál liszt
2 dl tejföl
15 dkg gomba
1 dl fehér bor, só bors

Elkészítés:
A pontyot lefejtjük a gerinccsontról, feldaraboljuk, és kivajazott tepsibe rakjuk. Ráöntjük a fehérbort, meghintjük a felszeletelt gombával, a finomra vágott hagymával, a petrezselyemzölddel és a törött borssal. Egy kevés vizet aláöntünk, letakarjuk megvajazott sütőpapírral, majd felforraljuk. Utána a sütőben készre pároljuk. Ha megfőtt, ráöntjük a liszttel elhabart tejfölt, és még egyszer felforraljuk. Vajas burgonya vagy párolt rizs illik hozzá.


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pityókás ponty » Tejfölös pontyszeletek » Kefirben párolt ponty » Kakukkfüves ponty
» Dorozsmai molnárponty » Pontyhalászlé » Tejfölös-gombás húsfalatok » Dióbundában sült ponty
» Rácponty » Gombás ponty » Pontyleves lebbenccsel » Sajtos ponty tepsiben
» Ponty vörösborban » Ponty variáció » Ponty szolnokiasan » Fokhagymás ponty


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.