Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös tárkonyos csirkeragú leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
0.5 kg filézett csirkemell
0.5 kg mirelit zöldség keverék ( répa, borsó )
4 húsleves kocka
1 teás kanál tárkony
pici olaj
2 dl tejföl

Elkészítés:
Pici olajon megpirítom a felkockázott csirkemellet. Ezután hozzá öntöm a zöldségeket ( felengedés nélkül ), felengedem annyi vízzel hogy ellepje.
Hozzá teszem a húsleves kockát, sózom, borsozom.
Mikor megfőt a hús és a zöldség is akkor a tejfölt bele keverem, és végül jöhet a tárkony.

Tanácsok:
Tejföl helyett lehet főzőtejszínt is használni.

Bármilyen zöldséget lehet bele tenni, én is szoktam többféléből is.
Általában mirelitből csinálom az idő hiány miatt, de természetesen friss zöldségből még finomabb. :-)

Ha nem diétásan csinálom akkor szoktam bele főzni két marék csigatésztát is.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Nikó81


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mazsolás almaleves » Dettuska tárkonyos levese » Kelbimbóleves » Nyári bodzaleves
» Tejleves legegyszerűbben » Húsos kínai kel-leves » Erdélyi tárkonyos leves » Tejfölös kapros újburgonya
» Mézes szilvakrém leves » Húsleves raviolival » Szárnyas raguleves » Szilvaleves
» Zabpelyhes póréhagymaleves » Zöldborsóleves » Citrom leves » Tejfölös csoda


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.