Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös tárkonyos csirkeragú leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
0.5 kg filézett csirkemell
0.5 kg mirelit zöldség keverék ( répa, borsó )
4 húsleves kocka
1 teás kanál tárkony
pici olaj
2 dl tejföl

Elkészítés:
Pici olajon megpirítom a felkockázott csirkemellet. Ezután hozzá öntöm a zöldségeket ( felengedés nélkül ), felengedem annyi vízzel hogy ellepje.
Hozzá teszem a húsleves kockát, sózom, borsozom.
Mikor megfőt a hús és a zöldség is akkor a tejfölt bele keverem, és végül jöhet a tárkony.

Tanácsok:
Tejföl helyett lehet főzőtejszínt is használni.

Bármilyen zöldséget lehet bele tenni, én is szoktam többféléből is.
Általában mirelitből csinálom az idő hiány miatt, de természetesen friss zöldségből még finomabb. :-)

Ha nem diétásan csinálom akkor szoktam bele főzni két marék csigatésztát is.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Nikó81


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kapros burgonyaleves » Pilseni pacalleves » Sajtos zöldségkrémleves » Savanyú malacleves
» Brokkolikrém- leves » Tárkonyos bableves » Sajtos burgonyaleves » Almaleves mazsolával
» Tejfölös karalábéleves » Saláta leves I. » Brokkoli-sárgarépa leves » Szederleves főzve
» Ciprusi húsvéti leves » Burgonyaleves bográcsban » Körtekrémleves » Málnakrém-leves


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.