Tutireceptek.hu fejléc

Teljes kiőrlésű mézeskalács recept

Kategória:
 Reform ételek

Hozzávalók:
Hozzávalók:
A tészta száraz hozzávalóit - liszt, cukor, mézeskalácsfűszer, fahéj, gyömbér, sütőpor, só - egy keverőtálba tesszük, és összekeverjük.

Elkészítés:
Elkészítés:
Egy bögrébe beletesszük a vajat, majd rácsorgatjuk a mézet. Utána betesszük a mikróba meglangyosítani, hogy elolvadjon a vaj, illetve a méz folyósabbá váljon.
A tésztára ráütjük a tojást, majd hozzáadjuk a vajas-mézes egyveleget (célszerű kicsit összekeverni), majd kezdetben fakanál segítségével elkezdjük összegyúrni, majd ha már picit összeállt, kézzel folytatjuk.Kis cipót formálunk, majd folpackba csavarva kb. 30-45 percet hagyjuk hűlni a hűtőben.
Az idő letelte után elővesszük, kicsit átgyúrjuk, hogy melegedjen a tészta. Ha nagyon repedezik, picit várjunk a nyújtással. Lisztezett deszkán vagy folpackkal borított konyhapulton kinyújtjuk fél centisre, majd karácsonyi kiszúró formákkal figurákat szaggatunk belőle.
A szaggatás közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Sütőpapírral borított tepsibe tesszük a figurákat, majd 10 percig sütjük. Ha felül van a sütőnek a fűtőszála (mint nálam), akkor érdemes középre tenni a tepsit.
Ha lejárt a 10 perc, kivesszük, hagyjuk kihűlni. Azonnal puha, nem kell napokat várni, amire megpuhul! Nekem 24 darab lett.
Cukormáz
Egy tojásfehérjét 15 dkg cukorral és a pár csepp citromlével, robotgéppel kemény habbá verünk. A masszát habzsákba tesszük, majd tetszés szerint díszítjük a kihűlt mézeskalácsokat. Ha esetleg sok lenne a hab, és marad a díszítés után, készíthetünk belőle habcsókot.:)
sütési hőfok: 180°C, - sütési mód: hőlégkeveréses, - tepsi mérete: 35×25 cm.


A receptet beküldte: Szaffy12


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézeskalácspuding » Puha Update1 mézeskalács » Formatartó mézeskalács » Mézeskalács házikó kerttel
» Teljes kiőrlésű lángos » Teljes kiőrlésű goffri » Hagyományos mézeskalács » Egyszerű mézeskalács
» Gyömbéres mézeskalács » Mézeskalács tuti recept » Mézeskalács likőr » Mézeskalács (Kata-féle)
» Karácsonyi mézeskalács » Osztrák mézeskalácstorta » Csokoládés mézeskalács » Teljes kiőrlésű kenyér


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.