Tutireceptek.hu fejléc

Telkibányai raguleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 kg sertéslapocka,
10 dkg füstölt szalonna,
1 kis fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
5 db sárgarépa,
2 db petrezselyemgyökér,
3-4 csiperke gomba felszeletelve,
4 dl tejföl,
ecet,
2 tk. tárkony,
csipetnyi őrölt bors,
kevés liszt,
olaj,
só,
1 tk. fűszerpaprika

A levesbetét galuskához:
2 db tojás,
kb. 4 ek. liszt.

Elkészítés:
A finomra vágott vöröshagymát üvegesre dinszteljük. Hozzáadunk 1 tk. tárkonyt,
ezzel még egy percig pirítjuk, majd rádobjuk az apró kockákra vágott húst, a szalonnát,
a fokhagymát. Addig kell a hússal pirítani, míg az kifehéredik és levet ereszt.
Ekkor sózzuk, fűszerezzük, felengedjük kevés vízzel, fedő alatt pároljuk. Amikor a
hús már majdnem puha, beletesszük a felkockázott zöldségeket, felengedjük vízzel,
ízlés szerint újra sózzuk, fűszerezzük. Fedő alatt főzzük, és ha a zöldségek is megpuhultak,
kevés olajból és lisztből világos rántást készítünk. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát
és a tejfölt a maradék 1 tk. tárkonnyal, az egészet a leveshez öntjük. Jól összeforraljuk,
és annyi ecettel savanyítjuk, hogy kellemesen pikáns legyen. Pár percig
forraljuk, majd beleszaggatjuk a galuskatésztát.

Tanácsok:
Tartalmas, nagyon finom leves.


A receptet beküldte: mmacus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bolgár raguleves » Erdélyi csirke raguleves » Tejszínes raguleves » Tárkonyos raguleves 2.
» Tárkonyos raguleves diétás » Savanyú uborkás raguleves » Raguleves csiperkegombával » Szárnyas raguleves
» Tavaszi raguleves » Zöldborsós pulykaraguleves » Pikáns raguleves » Vadraguleves bográcsban
» Erdélyi raguleves » Kapros pulykaraguleves » Kapros csirkeraguleves » Alföldi pulykaraguleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.