Tutireceptek.hu fejléc

Tepsis reszelt burgonya recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
1 kg burgonya
2 nagyobb fej vöröshagyma
olaj vagy zsír

őrölt bors
esetleg pirospaprika, aki szereti
reszelhető sajt (el is maradhat)

Elkészítés:
A burgonyát héjastól sós vízben puhára főzöm. Ha kihűlt, meghámozom. A vöröshagymát apró kockára vágom, és a zsiradékban megdinsztelem. Ha kész, belekeverem az őrölt borsot, esetleg a pirospaprikát. Egy sütőedényt kikenek zsiradékkal, és káposztareszelővel egy sor burgonyát belereszelek. Sózom, utána meglocsolom a hagymás zsírral. Ezt addig folytatom, amíg a burgonyából tart. A tetején feltétlenül burgonya legyen, de ezt is sózni kell finoman. Legvégül az utolsó sor burgonya tetejét kevés olajjal meglocsolom. Forró sütőbe teszem, és 200 fokon sütöm, míg pirulni kezd. Ekkor a tetejét meg lehet szórni reszelt sajttal, és készre sütni. Ha nem használunk sajtot, akkor szép pirosra sütjük a tetejét. Sült húsokhoz nagyon finom köret.

Tanácsok:
Maradék héjában főtt burgonya hasznosítására kiváló. Mennyiségeket egyes nyersanyagokból nem írtam, mert mindenki eldöntheti ízlése szerint, miből mennyi a megfelelő.


A receptet beküldte: ostkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tepsis csirkefalatok » Sült burgonyapüré » Édesburgonya kukoricával » Reszelt zeller-répa saláta
» Rakott karaj burgonyával » Burgonya fánkocska » Burgonyaforgács » Burgonyás-sajtos rúd
» Tepsis négyévszak falatok » Tepsis krumpli virslivel » Medvehagymás burgonya » Tepsis sült hagyma
» Tepsis lángos » Gombás burgonya » Csokis burgonyatorta » Csongrádi tepsis csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.