Tutireceptek.hu fejléc

Lecsós máj recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
(4 személyre)
8db csirkemáj (vagy ennek megfeleleő mennyiségű bármilyen máj)
1kg paprika
1/4 kg paradicsom
3 fej hagyma


Elkészítés:
A hagymát kevés olajon üvegesre pirítom. Ráteszem az apró kockákra vagy csíkokra szelt májat, mikor az félig kész, akkor hozzáadom a karikákra vágott paprikát, besózom, és fedő alatt addig párolom, míg a paprika majdnem jó. Ekkor hozzáadom még a kockákra vágott paradicsomot, megkóstolom a levét, elég sós-e, adott esetben pótlom, fedő alatt készre párolom. Lezárom a tüzet alatta, majd jó alaposan megkeverem.

Tanácsok:
Köretként rizs javasolt hozzá, de kenyérrel is nagyon finom.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: annelly


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lecsós csirkemell » Lecsós malac tarhonyával » Lecsós burgonya » Csirkemáj lecsósan
» Lecsós rakott burgonya » Lecsós csirke kuszkusszal » Lecsósszelet » Padlizsán-cukkíni lecsósan
» Tepsis, lecsós csirkemáj » Lecsós, gombás rakott hús » Hal lecsósan » Lecsós csirkecomb
» Lecsós burgonyás egytál » Lecsós tojáslepény » Lecsós karfiolpaprikás » Tojásos-lecsós gomba


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.