Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Vajbabfőzelék burgonyával recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
vajbab
burgonya

őrölt bors
tejföl
liszt
pici cukor
kevés citromlé
olaj
1/2 közepes fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma felaprítva
1 kávéskanál fűszerpaprika

Elkészítés:
A burgonyát megmossuk, felkockázzuk. A vajbabot is megmossuk, végeit levágjuk, és körülbelül egyenlő méretű darabokra (kb. 2-2, 5 cm) aprítjuk.

Kevés olajon megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, fűszerpaprikával lehintjük, és mehet bele a zöldbab és a burgonya is. Felengedjük annyi vízzel, hogy épp ellepje a babot. Sózzuk, és lefedve, közepes lángon addig főzzük, míg a vajbab puha nem lesz. Kevés őrölt borssal, pici cukorral ízesítettem.

Olajon kevés liszttel és a zúzott fokhagymával híg rántást készítünk, paprikával meghintjük, vízzel felengedjük, és a főzelékbe öntjük, elkeverjük. A tejfölben elkeverjük a lisztet, a babhoz keverjük, citromlével ízesítjük, rottyantunk egyet rajta, és kész is.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karfiol burgonyával » Tojásos lecsó burgonyával » Rakott karaj burgonyával » Brokkoli sült burgonyával
» Busa burgonyával » Alma, burgonyával » Rakott kel burgonyával » Burgonyával rakott cukkini
» Hagymatokány burgonyával » Muszaka burgonyával » Galuska burgonyával. » Virsli roston, burgonyával
» Zellerfőzelék » Kelkáposztafőzelék » Szegedi tarhonyafőzelék » Savanyú krumplifőzelék


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.