| Vajbabfőzelék burgonyával receptFőzelékek Hozzávalók: vajbab burgonya só őrölt bors tejföl liszt pici cukor kevés citromlé olaj 1/2 közepes fej vöröshagyma 2-3 gerezd fokhagyma felaprítva 1 kávéskanál fűszerpaprika Elkészítés: A burgonyát megmossuk, felkockázzuk. A vajbabot is megmossuk, végeit levágjuk, és körülbelül egyenlő méretű darabokra (kb. 2-2, 5 cm) aprítjuk. Kevés olajon megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, fűszerpaprikával lehintjük, és mehet bele a zöldbab és a burgonya is. Felengedjük annyi vízzel, hogy épp ellepje a babot. Sózzuk, és lefedve, közepes lángon addig főzzük, míg a vajbab puha nem lesz. Kevés őrölt borssal, pici cukorral ízesítettem. Olajon kevés liszttel és a zúzott fokhagymával híg rántást készítünk, paprikával meghintjük, vízzel felengedjük, és a főzelékbe öntjük, elkeverjük. A tejfölben elkeverjük a lisztet, a babhoz keverjük, citromlével ízesítjük, rottyantunk egyet rajta, és kész is. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |