Tutireceptek.hu fejléc

Töltött hagyma jóasszony módra recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 nagy vöröshagyma, só, a töltelékhez:1 evőkanál olaj, 25 dkg darált sertés- vagy csirkehús, 1 tojás, 2 evőkanál zsemlemorzsa, só, őrölt bors, diónyi vaj, 1 kiskanál cukor, 1 erőleveskocka, 1 evőkanál liszt, 1 dl tejszín vagy tejföl

Elkészítés:
A hagymákat megtisztítjuk, és 10 percig lobogva forró, enyhén sós vízben főzzük. Leszűrjük, lecsöpögtetjük, és kissé hűlni hagyjuk. Éles késsel mindegyik hagymáról levágunk egy „kalapot”. Belsejüket kiskanállal kiemeljük, finomra aprítjuk, és az olajon megpirítjuk. A darált húst a pirított hagymával, a tojással meg a zsemlemorzsával összekeverjük, sóval, borssal fűszerezzük, és a hagymák üregébe töltjük. Tűzálló tálban a vajat megolvasztjuk, a cukrot megpirítjuk benne, és a leveskockából készült, fél liter meleg húslevessel felöntjük. A töltött hagymákat beleültetjük, a kalapokat visszaillesztjük rájuk, és kis lángon kb. 30 percig pároljuk. Végül a hagymákat szűrőkanállal óvatosan kiemeljük, a visszamaradt levet a liszttel simára kevert tejszínnel besűrítjük, és egyet forralunk rajta.
A töltött hagymákat a tálba visszatesszük, és forró sütőben kb. 10 perc alatt kissé átsütjük. A tejszínes mártást külön csészében kínáljuk mellé.


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lúdláb Szelet Vicky módra! » Finom rétes Emyke módra » Töltött "bundás" tojás » Fokhagymakrém leves
» Lángos mokuskalany módra » Csirkével töltött gomba » Epertorta Emyke módra » Csirkemájjal töltött gomba
» Sonkával töltött batyu » Almás-hagymás saláta » Töltött karalábé (Update1) » Töltött paradicsomgombák
» Csőtészta római módra II. » Hagymás tofurántotta » Uborka saláta Görög módra » Töltött zsemle - 2


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.