Tutireceptek.hu fejléc

Töltött karajszeletek mézes-mustáros mártással recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 szelet karaj
4 szelet sajt (kb. 10 dkg)
1 db piros színű paprika
1 db zöld színű zöldpaprika
2 db banán

bors
fehérbors
1 tojás
liszt
zsemlemorzsa
dió
olaj a sütéshez
A mártáshoz:
5 dkg vaj
3 dkg liszt
1-2 dl főzőtejszín

2 evőkanál kristálycukor vagy barnacukor
2 evőkanál méz
1-2 evőkanál mustár

Elkészítés:
A hússzeleteket a szokásos módon előkészítjük a sütéshez (klopfoljuk, sózzuk). Kiterítjük, majd rátesszük a tölteléket: 1 vékony szelet sajt, sötétzöld és piros színű paprika szétnyitva, fél banán sózva, borsozva. Mindegyik húst feltekerjük, és egy hústűvel rögzítjük.

A szokásos módon panírozzuk. Ezután forró olajban kisütjük.

Elkészítjük a mártást. Körülbelülb 5 dkg vajat megolvasztunk és benne 3 evőkanál lisztet világosbarnára pirítva felöntjük 1-2 dl főzőtejszínnel. Felfőzzük, pici sót teszünk bele, majd 2 evőkanál cukrot, összeforraljuk, levesszük a tűzről és amíg forró, belekeverjük a mézet és a mustárt. Nagyon gyorsan készül, ne főzzük túl, ne legyen túl sűrű. Utólag még ízesíthető.

A tekercseket a mártással és teszés szerinti körettel tálaljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajttal töltött pulykamell » Virslivel töltött csirke » Csokival töltött fánk » Töltött karaj, másképpen
» Töltött sütőtök » Töltött rántott tojás » Töltött tok » Töltött palacsintafelfújt
» Krémsajttal töltött gomba » Sütőtökös töltött krumpli » Töltött gombafejek » Töltött tök szalonnán
» Fahéjas töltött fánk » Töltött gombafejek sütve » Töltött pulyka nyakbőr » Fennséges töltött husi


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.