Tutireceptek.hu fejléc

Vajhal filé pikáns gorgonzola mártással recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
4 szelet vajhalfilé keresztben felvágva (40-60 dkg)
6-8 dkg gorgonzola sajt
3-5 dkg vaj
1/3 citrom
1 db chilipaprika
1 nagyobb gerezd fokhagyma
só, bors

Elkészítés:
A halfilé szeleteket mindkét oldalukon megsózzuk és borsozzuk.
Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat közepes hőmérsékleten, majd belefektetjük a szeleteket a serpenyőbe.
A citrom levét óvatosan rácsavarjuk a halra miközben továbbra is csak közepes lángon sütjük a filéket.
Összesen kb 6-8 perc kell neki. Ne süssük túl, mert akkor a hal kiszárad (kisül belőle a vaj:).

Félidőben fordítsuk meg, és a másik oldalra is csöpögtessünk egy kevés citromlevet. Ha megsültek a halszeletek, akkor ezeket már ki is rakhatjuk a tányérokra.
A visszamaradt vajba fokhagymatörővel nyomjuk bele a szép nagy gerezd fokhagymánkat, és óvatos kevergetés mellett hagyjuk aranybarnára pirulni, de továbbra is csak alacsony lángon.
Közben a chilipaprikát kimagozzuk, és nagyon apró kockákra vagdossuk, majd amikor már aranybarna a fokhagyma, beledobjuk ezt is a vajba.
1-2 percnyi kevergetést követően adjuk hozzá a gorgonzolát is. Fel is apríthatjuk, de úgyis elolvad. 1-2 percig kevergetjük a mártásunkat, amíg a sajt nagy része selymes krémmé olvadt. A filére öntve tálaljuk.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikáns zellersaláta » Csirkemell sajtmártással » Pikans izü sajtos langos » Pikáns, szeletben sült hús
» Pikáns burgonyapüré » Pikáns hússzelet » Penne zöldmártással » Vegyespikáns lekvár
» Hal pikáns mártásban » Gorgonzolamártás » Kelrolád gombamártással » Húsgombóc sajtmártással
» Pikáns hústekercsek » Szűzérme zöldborsmártással » Borjúsült pikáns mártással » Párizsis pikánssaláta


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.